Ροή ειδήσεων

Ισχυρό ενδιαφέρον για το ακίνητο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά

Στην τελική ευθεία με την υποβολή των δεσμευτικών πλέον προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έχει μπει ο διαγωνισμός για το ακίνητο που στέγαζε στο παρελθόν τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Χρήστου Λαδά.

Η διαγωνιστική διαδικασία για το κτίριο που έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο της Apollo έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου, ενώ στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών υπήρξε, κατά τις πληροφορίες, σημαντικός αριθμός υποψηφίων θεσμικών και μη επενδυτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Όπως μάλιστα σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, το ισχυρό ενδιαφέρον επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η πανδημία φαίνεται ότι «περνάει και …δεν αγγίζει όταν πρόκειται για μοναδικά, αυτοτελή ακίνητα σε πολύ καλά σημεία, σε αντίθεση με ακίνητα σε δευτερεύουσες περιοχές που δέχονται στην παρούσα συγκυρία πιέσεις».

Για το ακίνητο στη Χρήστου Λαδά, το οποίο σε μία πρώτη αποτίμηση η αξία του κινείται στα πέριξ των 8 εκατ. ευρώ, η συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων αφορά τη δημιουργία γραφείων υψηλών προδιαγραφών με «πράσινα» χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η πρόταση από βρετανικό fund για τη μετατροπή του ακινήτου με σκοπό την οικιστική χρήση: Πρόκειται για μία τάση στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων όπου παλιότερα κτίρια, στα κέντρα των πόλεων, μετατρέπονται σε πολυτελείς κατοικίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, η δημιουργία «πράσινων» γραφείων στην περιοχή είναι μία χρήση που αυτή την στιγμή λείπει και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και η Grivalia έχει σε εξέλιξη την έτερη μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία «πράσινων» γραφείων σε αυτοτελές ακίνητο ιδιοκτησίας, της 4.000 τ.μ. στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας απέναντι από την Παλαιά Βουλή.

Οσον αφορά το επί της οδού Χρήστου Λαδά 1-3 είχε περάσει, μετά την κατάρρευση του ομίλου και την σταδιακή μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων, αρχικά στην Alpha Bank το 2017 κι εν συνεχεία στην Apollo.

Η τελευταία έχει αναθέσει στην γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield Proprius την πώληση του οκταώροφου ακινήτου, το οποίο έχει επιφάνεια άνω των 4.000 τ.μ. στην πλατεία Καρύτση. Το πρώην ακίνητο του ΔΟΛ, από τα ελάχιστα αυτοτελή κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει θέα σε Λυκαβηττό και Ακρόπολη, εξυπηρετείται από το μετρό κι επιπλέον επωφελείται και από τις νέες παρεμβάσεις που προωθεί ο δήμος με τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».

Check Also

Περιεργο κατασκοπικό θρίλερ στην Αθήνα.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τρεις άνδρες με πλαστές ταυτότητες της IPA και της Interpol(;) ύστερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *