Ισχυρή κακοκαιρία με λαίλαπα καταιγίδων: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ισχυρή κακοκαιρία με λαίλαπα καταιγίδων: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ο κατά γενική ομολογία «ανοιξιάτικος» καιρός δίνει σιγά σιγά τη θέση του στο χειμώνα καθώς δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αλλά και ισχυρούς νοτιάδες θα απασχολήσουν τα επόμενα 24ωρα τη χώρα μας.Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας από την Παρασκευή 10/11 έως τη

Ο κατά γενική ομολογία «ανοιξιάτικος» καιρός δίνει σιγά σιγά τη θέση του στο χειμώνα καθώς δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αλλά και ισχυρούς νοτιάδες θα απασχολήσουν τα επόμενα 24ωρα τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας από την Παρασκευή 10/11 έως τη Δευτέρα 13/11.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί πως φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο και η οποία θα εμφανίσει αργή μετατόπιση προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανότατα με ανατροφοδοτήσεις.

«Αυτή η παράμετρος δημιουργεί μια ανησυχία μιας και για αρκετές ώρες θα δραστηριοποιούνται καταιγίδες με ένταση στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και που πιθανόν να απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης», εξηγεί.
Σε σχέση με την Αττική ο Σάκης Αρναούτογλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Στην Αττική, και όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα έχουμε από το πρωί συννεφιές και μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Διαδοχικές κακοκαιρίες εξπρές
Για διαδοχικές κακοκαιρίες σύντομης όμως διάρκειας προειδοποιεί από τη δική του πλευρά ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στα social media..

Αναφερόμενος στην Αττική ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει πως «είναι αρκετά πιθανό να δεχτεί ένα γρήγορο πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής που τοπικά ίσως δημιουργήσει μικροπλημμυρικά επεισόδια»

Ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε πως «προς τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο και η οποία θα εμφανίσει αργή μετατόπιση προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανότατα με ανατροφοδοτήσεις.

Αυτή η παράμετρος δημιουργεί μια ανησυχία μιας και για αρκετές ώρες θα δραστηριοποιούνται καταιγίδες με ένταση στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και που πιθανόν να απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης».

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας του Φθινοπώρου, ο καιρός αρχίζει σταδιακά να εναρμονίζεται με το ημερολόγιο φέρνοντάς μας διαδοχικά κύματα κακοκαιριών που τοπικά μπορεί να εμφανίζουν ένταση, η χρονική τους διάρκεια όμως δείχνει γενικά μικρή τουλάχιστον για τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Το πρώτο από αυτά τα διαδοχικά κύματα κακοκαιριών θα μας επισκεφτεί αύριο και από τα δυτικά δίνοντας τον καιρό του νοτιά, δηλαδή βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και τοπικά πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη μας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα αυτής της πρώτης διαταραχής φαίνεται να εντοπίζονται προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα αλλά και προς το ανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για μια φυσιολογική για την εποχή διαταραχή που μπορεί όμως τοπικά να αφήσει προβλήματα.

Μελετώντας αυτή την πρώτη διαταραχή αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

1. Οι βροχές και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα ξεκινήσουν λίγο πριν το μεσημέρι από το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και μέχρι νωρίς το βράδυ θα έχουν καταλήξει στα δυτικότερα τμήματα του Αιγαίου με ένα γρήγορο πέρασμα από τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική – κεντρική – ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια.
2. Προς τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο και η οποία θα εμφανίσει αργή μετατόπιση προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανότατα με ανατροφοδοτήσεις.
Αυτή η παράμετρος δημιουργεί μια ανησυχία μιας και για αρκετές ώρες θα δραστηριοποιούνται καταιγίδες με ένταση στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και που πιθανόν να απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης.
Αυτές οι περιοχές θα πρέπει να βρίσκονται σε μια παραπάνω ετοιμότητα για πιθανά προβλήματα πιθανόν και έντονα ή και εκτεταμένα προβλήματα.
Ο λόγος είναι ότι οι θαλάσσιες εκεί εκτάσεις είναι αρκετά ζεστές και αυτό σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα που θα αλληλεπιδράσει από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια.
3. Η περιοχή της Θεσσαλίας δε φαίνεται να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
4. Η περιοχή της Θεσσαλονίκης θα δεχτεί σύντομες βροχές χωρίς αξιόλογη ένταση.
5. Η Αττική είναι αρκετά πιθανό να δεχτεί ένα γρήγορο πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής που τοπικά ίσως δημιουργήσει μικροπλημμυρικά επεισόδια.

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos