Ιστορικό υψηλό πληθωρισμού στην Τουρκία

Ιστορικό υψηλό πληθωρισμού στην Τουρκία

Σε υψηλό 19 ετών ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία. Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TUIK), ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 13,58% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο. Και ο ετήσιος πληθωρισμός στο 36,08%. Ο πληθωρισμός παραγωγής αυξήθηκε στο 19,08% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο και στο 79,89% σε ετήσια

Σε υψηλό 19 ετών ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία.

Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TUIK), ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 13,58% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο. Και ο ετήσιος πληθωρισμός στο 36,08%.

Ο πληθωρισμός παραγωγής αυξήθηκε στο 19,08% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο και στο 79,89% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ πιο αυξημένα από εκείνα που ανέμενε η αγορά που θεωρούσε ότι ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο θα έφτανε στο 8,54%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν οι μεταφορές με 53,66 τοις εκατό, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά με 43,80 τοις εκατό και τα είδη οικιακής χρήσης με 40,95 τοις εκατό. Τη  μικρότερη αύξηση παρουσίασε η εκπαίδευση με 0,13 τοις εκατό, η υγεία με 3,55 τοις εκατό και η επικοινωνία με 3,65 τοις εκατό.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν