Ισραήλ: Μια γιγαντιαία φράουλα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ισραήλ: Μια γιγαντιαία φράουλα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ένας αγρότης από το Ισραήλ καλλιέργησε τη βαρύτερη φράουλα στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η φράουλα ζυγίζει 289 γραμμάρια και είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέσο βάρος μιας κανονικής φράουλας της τοπικής ποικιλίας Ilan, δήλωσε ο Νιρ Ντάι, ερευνητής στο Ινστιτούτο Volcani του Ισραήλ, όπου αναπτύχθηκε η ποικιλία. Η

Ένας αγρότης από το Ισραήλ καλλιέργησε τη βαρύτερη φράουλα στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η φράουλα ζυγίζει 289 γραμμάρια και είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέσο βάρος μιας κανονικής φράουλας της τοπικής ποικιλίας Ilan, δήλωσε ο Νιρ Ντάι, ερευνητής στο Ινστιτούτο Volcani του Ισραήλ, όπου αναπτύχθηκε η ποικιλία. Η φράουλα είχε μήκος 18 εκατοστά και περίμετρο 34 εκατοστά, σύμφωνα με το CNN.

Ο Άριελ ήλπιζε πως θα κέρδιζε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες όταν είδε πόσο μεγάλωνε η φράουλα που είχε καλλιεργήσει στην οικογενειακή του φάρμα πέρυσι. Περίμενε την επιβεβαίωση ότι επρόκειτο για ένα ρεκόρ, ενώ διατηρούσε τη γιγαντιαία φράουλα στην κατάψυξη ως απόδειξη.

«Όταν το μάθαμε, ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Πήδηξα στο αυτοκίνητο, γέλαγα και τραγουδούσα», δήλωσε ο Τσάχι Άριελ, επιδεικνύοντας με υπερηφάνεια το πιστοποιητικό του. «Το περιμέναμε αυτό εδώ και πολύ καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ασυνήθιστα ψυχρός καιρός στις αρχές του 2021 επιβράδυνε τη διαδικασία ωρίμανσης της φράουλας, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί με αργό ρυθμό και να φτάσει στο σημερινό της μέγεθος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας Ιάπωνας αγρότης που είχε ανακαλύψει μια φράουλα βάρους 250 γραμμαρίων στη σοδειά του του 2015.

ΠΗΓΗ: CNN

 

 

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν