Ισπανία: Χιονοπτώσεις μετά το πρώιμο κύμα καύσωνα

Ισπανία: Χιονοπτώσεις μετά το πρώιμο κύμα καύσωνα

Χιόνι έπεσε σε τμήματα της βόρειας Ισπανίας την Παρασκευή μετά από μήνες χωρίς βροχή και υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν την εποχή να μοιάζει περισσότερο με καλοκαίρι παρά με άνοιξη. Η χιονόπτωση συνέβη στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της Αστούριας, ενώ χαλαζόπτωση και έντονη βροχή σημειώθηκαν σε μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας και

Χιόνι έπεσε σε τμήματα της βόρειας Ισπανίας την Παρασκευή μετά από μήνες χωρίς βροχή και υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν την εποχή να μοιάζει περισσότερο με καλοκαίρι παρά με άνοιξη.

Η χιονόπτωση συνέβη στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της Αστούριας, ενώ χαλαζόπτωση και έντονη βροχή σημειώθηκαν σε μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας και της Βαλένθια, μετά από μήνες χωρίς σταγόνα βροχής.

Η Ισπανία έχει καταγράψει το πιο ξηρό ξεκίνημα έτους από τότε που άρχισαν οι καταγραφές, δήλωσε την Τετάρτη η ισπανική κρατική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET, με λιγότερες από τις μισές βροχοπτώσεις σε σχέση με τον μέσο όρο των πρώτων τεσσάρων μηνών του 2023.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Ισπανία έχει καταγράψει 11 θερμότερες από το κανονικό ημέρες, υπερδιπλάσιες από τον αριθμό που συνήθως παρατηρείται κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν