Ισπανία: Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 26 Ιουνίου

Την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 26 Ιουνίου αποφάσισε σήμερα το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Ισπανία.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος είχε ενημερώσει σχετικά.

Η μάσκα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους όπου δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα ήταν υποχρεωτική στην Ισπανία σχεδόν από τις αρχές της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση καθώς το 50% του ισπανικού πληθυσμού ( περίπου 24 εκατομμύρια) έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση εμβολίου κατά του COVID-19 ενώ περίπου το 32% ( 15 εκατ.) έχει λάβει και τις δύο δόσεις. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 37 εκατ. δόσεις εμβολίου.

Εντωμεταξύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο δείκτης κρουσμάτων ανέρχεται σε 92 κρούσματα / 100.000 πληθυσμού ενώ τις τελευταίες 7 ημέρες ο δείκτης βρίσκεται στα 43 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ανταπόκριση-Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr


Πηγή

Check Also

Δέκα χρόνια χωρίς την Amy Winehouse – Νέο ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες για τη ζωή της (video)

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, 23 Ιουλίου του 2011,  έσβησε το άστρο της Βρεττανής …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *