Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση που εκτελούσε νεοσαμανικές τελετές

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση που εκτελούσε νεοσαμανικές τελετές

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο νεοσαμανικών τελετών και συνέλαβε 18 άτομα τα οποία ήταν μέλη του δικτύου. Στις τελετουργίες τους προμήθευαν διάφορες ψυχοδραστικές ουσίες απαγορευμένες και επικίνδυνες για την υγεία των συμμετεχόντων. Η οργάνωση διατηρούσε κεντρικά γραφεία γνωστά ως «Κέντρα εσωτερικής εξέλιξης» στην Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μάλαγα, Γρανάδα και Ίμπιζα) και σε άλλες χώρες όπως

Spain Politician Shot

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο νεοσαμανικών τελετών και συνέλαβε 18 άτομα τα οποία ήταν μέλη του δικτύου. Στις τελετουργίες τους προμήθευαν διάφορες ψυχοδραστικές ουσίες απαγορευμένες και επικίνδυνες για την υγεία των συμμετεχόντων.

Η οργάνωση διατηρούσε κεντρικά γραφεία γνωστά ως «Κέντρα εσωτερικής εξέλιξης» στην Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μάλαγα, Γρανάδα και Ίμπιζα) και σε άλλες χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ρουμανία, Μάλτα, Μεξικό, Κολομβία και Τουρκία μεταξύ άλλων.

Στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει ναρκωτικά όπως ένα κιλό μεσκαλίνη και μεγάλη ποσότητα ψυχοδραστικών φαρμάκων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν 60 κιλά ayahuasca.

Ένας γιατρός και η σύντροφός του, που εμφανίζονταν ως πτυχιούχοι ιατρικής, συνεργάζονταν με την οργάνωση υποστηρίζοντας και επιβλέποντας την κατανάλωση ουσιών.

Η σέκτα, σύμφωνα με την αστυνομία, προωθούσε τις νεοσαμανικές τελετές μέσω κοινωνικών δικτύων και ιστοσελίδων υποσχόμενη βελτίωση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των συμμετεχόντων χάρη στην κατανάλωση διαφορετικών ψυχοτρόπων ουσιών που προέρχονταν από την Κολομβία και περνούσαν τα σύνορα με διαφορετικούς τρόπους.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos