Ιαπωνικό startup ανέπτυξε «έξυπνες» προστατευτικές μάσκες που επικοινωνούν και μεταφράζουν

Ιαπωνικό startup ανέπτυξε «έξυπνες» προστατευτικές μάσκες που επικοινωνούν και μεταφράζουν

Το Ιαπωνικό startup ρομποτικής, Donut Robotics ανέπτυξε μια «έξυπνη μάσκα» που συνδέεται στο διαδίκτυο, μπορεί να μεταδώσει μηνύματα και να τα μεταφράσει από τα ιαπωνικά σε οκτώ γλώσσες.

Η C-mask, όπως ονομάζεται, εφαρμόζεται όπως οι απλές προστατευτικές μάσκες προσώπου και συνδέεται μέσω Bluetooth με μια εφαρμογή για smartphone και ταμπλέτα, που μπορεί να μεταγράψει ομιλία σε μηνύματα κειμένου, να κάνει κλήσεις ή να ενισχύσει τη φωνή του χρήστη.

Το startup συγκέντρωσε 28 εκατομμύρια γιεν (230.000 ευρώ) για την ανάπτυξη της μάσκας, πουλώντας μετοχές του μέσω του ιαπωνικού ιστότοπου crowdfunding, Fundinno.

«Αυξήσαμε τον αρχικό μας στόχο για 7 εκατομμύρια γιεν μέσα σε τρία λεπτά και σταματήσαμε μετά από 37 λεπτά όταν φτάσαμε στα 28 εκατομμύρια γιεν», δήλωσε ο Τaisuke Οno, διευθύνων σύμβουλος του startup.

«Εργαστήκαμε σκληρά για χρόνια για να αναπτύξουμε ένα ρομπότ και χρησιμοποιήσαμε αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο ο κορονοϊός έχει αλλάξει την κοινωνία», δήλωσε ο Οno. Οι πρώτες 5.000 μάσκες της Donut Robotics θα αποσταλούν σε αγοραστές στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο, και η εταιρεία ελπίζει να πουλήσει και στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η μάσκα θα κοστίζει περίπου 32 ευρώ.

 

ΠΗΓΗ: DesignBoom, Reuters

 

 

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου

Ο Ιούλιος του 2021 υπήρξε ο πιο θερμός Ιούλιος της δεκαετίας για τα νησιά του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *