Ιαπωνική start-up δημιουργεί γιγαντιαίο ανθρωποκίνητο ρομπότ (video)

Ιαπωνική start-up δημιουργεί γιγαντιαίο ανθρωποκίνητο ρομπότ (video)

Μοιάζει με κάτι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το όνειρο να αποκτήσει κανείς ένα τέτοιο ρομπότ θα γίνει σύντομα πραγματικότητα – έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Η νεοσύστατη επιχείρηση Tsubame Industries με έδρα το Τόκιο έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσοντας ένα τετράτροχο ρομπότ ύψους 4,5 μέτρων (το οποίο παρουσιάζει ομοιότητα με το “Mobile

Μοιάζει με κάτι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το όνειρο να αποκτήσει κανείς ένα τέτοιο ρομπότ θα γίνει σύντομα πραγματικότητα – έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η νεοσύστατη επιχείρηση Tsubame Industries με έδρα το Τόκιο έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσοντας ένα τετράτροχο ρομπότ ύψους 4,5 μέτρων (το οποίο παρουσιάζει ομοιότητα με το “Mobile Suit Gundam” από την εξαιρετικά δημοφιλή ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων), το οποίο θα παρουσιαστεί στο Japan Mobility Show στα τέλη Οκτωβρίου. Η Tsubame Industries σχεδιάζει αργότερα να πουλήσει πέντε μονάδες του ρομπότ προς 400 εκατομμύρια γιεν (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ) η καθεμία.

Το ρομπότ που ονομάζεται ARCHAX από τον ιπτάμενο δεινόσαυρο αρχαιοπτέρυγα, διαθέτει οθόνες πιλοτηρίου που λαμβάνουν εικόνες από κάμερες συνδεδεμένες στο εξωτερικό του, ώστε ο πιλότος να μπορεί να χειρίζεται τα χέρια και τους βραχίονες με joysticks από το εσωτερικό του κορμού του.

Ο Ρίο Γιοσίντα, διευθύνων σύμβουλος της Tsubame, δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να συνδυάζει στοιχεία από τα δυνατά σημεία της Ιαπωνίας στο animation, τη ρομποτική και τα αυτοκίνητα.
«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να λέει, “Αυτή είναι η Ιαπωνία”», δήλωσε στο Reuters.

Το ρομπότ βάρους 3,5 τόνων έχει δύο λειτουργίες: την όρθια “λειτουργία ρομπότ” και μια “λειτουργία οχήματος” στην οποία μπορεί να κινείται με ταχύτητα έως και 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Γιοσίντα σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πουλήσει πέντε από τις μηχανές ως παιχνίδι για τους ευκατάστατους θαυμαστές των ρομπότ, αλλά ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση καταστροφών ή στη διαστημική βιομηχανία.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos