Θ. Τσούχλος (ΟΛΜΕ) στο Πρώτο: Επαχθές αντικίνητρο τα rapid για τους ανεμβολίαστους – Να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι (audio)

Θ. Τσούχλος (ΟΛΜΕ) στο Πρώτο: Επαχθές αντικίνητρο τα rapid για τους ανεμβολίαστους – Να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι (audio)

Να γίνονται δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς – και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους – με ευθύνη του ΕΟΔΥ, σε κρατικές ή δημοτικές δομές, ζήτησε ο πρόεδρος ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα ενόψει της έναρξης

Να γίνονται δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς – και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους – με ευθύνη του ΕΟΔΥ, σε κρατικές ή δημοτικές δομές, ζήτησε ο πρόεδρος ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τόνισε ότι η υποχρέωση των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιστεί να πραγματοποιούν 2 rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα, είναι ένα «επαχθές, οικονομικό αντικίνητρο» προκειμένου να εμβολιαστούν. Αναρωτήθηκε, δε, πως είναι δυνατόν η διαδικασία των δωρεάν self test που ίσχυε μέχρι τον Μάιο να κρίνεται πλέον μη επαρκής.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζήτησε να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί του, καθώς είναι πιθανό να κολλήσουν κορονοϊό. «Οι εμβολιασμένοι παίρνουν “λευκή επιταγή”, δεν ελέγχονται καθόλου και αυτό είναι επικίνδυνο, μιλάμε για μια “μαύρη τρύπα”», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσούχλος υποστήριξε, δε, ότι από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, το 80% είναι εμβολιασμένο ή έχει νοσήσει, ενώ ένα επιπλέον 5% δεν μπορεί να εμβολιαστεί για λόγους υγείας.

«Είμαστε υπέρ της καθολικότητας και της μαζικότητας των εμβολιασμών, χωρίς αστερίσκους, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας. Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε συνεργάτες του και δεν θέσπισε την υποχρεωτικότητα για τους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πάμε τιμωρητικά. Τα τεστ θα μπορούσαν να γίνονται σε κρατικές και δημοτικές δομές υγείας, όπως γίνονταν έως τώρα», υπογράμμισε. Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα, για τα οποία δεν έχει γίνει καμία κίνηση, όπως τα 15μελή τμήματα στις αίθουσες.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν