Ροή ειδήσεων

Θ. Εξαδάχτυλος στην ΕΡΤ: Oι ενδείξεις λένε ότι η μάσκα είναι ασφαλής ακόμη και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (video)

Θ. Εξαδάχτυλος στην ΕΡΤ: Oι ενδείξεις λένε ότι η μάσκα είναι ασφαλής ακόμη και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (video)

«Όλες οι επιστημονικές ενδείξεις μας λένε ότι είναι ασφαλής η χρήση μάσκας ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά, προσχολικής ηλικίας. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να λένε ότι αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται ή που προκαλεί προβλήματα στην υγεία των παιδιών. Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί με το πόσο καλά θα μπορούσαν να υιοθετήσουν ένα τέτοιο μέτρο τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά η εμπειρία του Μαΐου δείχνει ότι εφόσον έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση και ενθάρρυνση, αντιδρούν υπερβολικά καλά και μας εκπλήσσουν ευχάριστα», είπε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάχτυλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο κ. Εξαδάχτυλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα ήταν αποτυχία να έχουμε βρει τρόπο να είναι ανοιχτή η διασκέδαση και να μην βρούμε τρόπο να είναι ανοιχτά τα σχολεία μας».

Τέλος ο κ. Εξαδάχτυλος είπε να μην χαρακτηρίζουμε τους νέους ως «υγειονομική βόμβα» καθώς είναι αυτοί που κάνουν τις εργασίες που τους εκθέτουν περισσότερο στον ιό και η ζωή τους τούς εκθέτει λόγω της νεότητάς τους.

«Βεβαίως δεν κινδυνεύουν όσο οι ηλικιωμένοι οι οποίοι θα πρέπει να προφυλάσσονται ιδιαιτέρως», συμπλήρωσε και τόνισε: «Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε κρούσματα σε οίκους ευγηρίας θα πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά αν δεν υπήρχε επαρκής τήρηση των μέτρων ή αν υπήρχε επαρκής τήρηση, τυχόν ανεπάρκεια των ίδιων των μέτρων και ενίσχυσή τους. Αυτό πρέπει να γίνει με ηρεμία, όχι όρους αστυνομικούς και όχι με όρους δημοσιογραφικούς. Θα πρέπει να γίνει με όρους ιατρικής ανάλυσης, έτσι ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Πώς μολύνει τα κύτταρα ο SARS-CoV-2 και γιατί η παραλλαγή Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική

Μετά από 19 μήνες εργασίας και δεκαετίες προηγούμενων ερευνών πάνω στους κορoνοϊούς, έχουμε πλέον στην …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *