Ροή ειδήσεων

Θετική στον κορονοϊό ταξίδεψε ως τη Σαντορίνη- Δήμαρχος Θήρας: Τα χειρότερα αποτράπηκαν (video)

Θετική στον κορονοϊό ταξίδεψε ως τη Σαντορίνη- Δήμαρχος Θήρας: Τα χειρότερα αποτράπηκαν (video)

Η 24χρονη νεφροπαθής  είχε προγραμματίσει διακοπές αλλά και αιμοκάθαρση στη Σαντορίνη. Βρικσόταν ωστόσο εν αναμονή εξέτασης για κορονοϊό, η οποία και βγήκε θετική παραμονή της αναχώρησης με το πλοίο. Τελικά έκανε το ταξίδι Πειραιάς – Σαντορίνη – Πειραιάς, χωρίς να της επιτραπεί αποβίβαση στη Σαντορίνη. Το χειρότερο αποτράπηκε, ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, τονίζοντας ότι διαφορετικά η μόλυνση θα είχε ταξιδέψει μαζί με την 24χρονη ως τους 24 νεφροπαθείς στο νοσοκομείο του νησιού.

«Είχαμε αίτημα από μια νεφροπαθή ότι ήθελε να κλείσει για αιμοκάθαρση την Παρασκευή. Ενημερώθηκε ότι έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ 48 ώρες πριν κι έτσι έκανε το τεστ την περασμένη Τρίτη» .

Την Πέμπτη μπήκε στο πλοίο γνωρίζοντας ότι είναι θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαντορίνης, το νοσοκομείο του νησιού ενημερώθηκε από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για την 24χρονη. ‘Οταν μάλιστα γιατροί επικοινώνησαν μαζί της  τηλεφωνικά εκείνη δεν έκρυψε ότι σε δύο ώρες θα έφτανε, αφού ήταν ήδη στο πλοίο. Το νοσοκομείο αναγκάστηκε να ενημερώσει το Λιμενικό.

Η 24χρονη που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται πλέον σε νοσοκομείο της Αττικής. Από το λιμάνι του Πειραιά την παρέλαβε ασθενοφόρο ενώ, επισημαίνεται ότι στο πλοίο ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Μειώνει την πιθανότητα ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Σαντορίνη η άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Οι διαχρονικές μεταβολές στη στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έχουν επηρεάσει το χρόνο των εκρήξεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *