Η Virgin Galactic αποκάλυψε το εσωτερικό του διαστημικού αεροσκάφους της

Η Virgin Galactic αποκάλυψε το εσωτερικό του διαστημικού αεροσκάφους της

Η Virgin Galactic αποκάλυψε το εσωτερικό του διαστημικού αεροσκάφους της, SpaceShipTwo, που θα μεταφέρει τους μελλοντικούς τουρίστες στο διάστημα.

Το διαστημικό αεροσκάφος διαθέτει έξι ανακλινόμενες θέσεις, κατασκευασμένες από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, οθόνες στην πλάτη που θα προβάλουν πληροφορίες πτήσεις, «ζωντανή» εικόνα από τις 16 κάμερες που υπάρχουν στο εξωτερικό του σκάφους και 17 παράθυρα. Το εσωτερικό του σκάφους σχεδιάστηκε με έναν κύριο στόχο στο μυαλό, να δώσει στους επιβάτες, την καλύτερη θέα της Γης από το διάστημα, από τα  97 χιλιόμετρα όπου θα πετάει. Το εισιτήριο για ένα ταξίδι με το SpaceShipTwo κοστίζει 250.000 δολάρια,

Ο επικεφαλής του διαστήματος της Virgin GalacticGeorge  Whitesides, δήλωσε ότι οι επιβάτες θα μπορούν να βγάλουν την ζώνη του καθίσματος στο μέγιστο υψόμετρο, για να βιώσουν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η εταιρεία έχει ήδη 600 υποψήφιους επιβάτες που βρίσκονται στη λίστα και τουλάχιστον 400 ακόμη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την πρώτη εμπορική διαστημική πτήση, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο ιδρυτής της Virgin Galactic, Ρίτσαρντ Μπράνσον, θα είναι στο αεροσκάφος στην πρώτη του πτήση.

Η Virgin Galactic μαστίζεται από διαδοχικές καθυστερήσεις, αλλά ο Μπράνσον είχε δηλώσει πέρυσι ότι ελπίζει να κάνει το πρώτο ταξίδι «σε μήνες, όχι χρόνια» μετά την εξασφάλιση 60 εκατομμυρίων λιρών σε καταθέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Η καμπίνα διαθέτει επίσης έναν μεγάλο, κυκλικό καθρέφτη στο πίσω μέρος «για να επιτρέψει στους πελάτες μας να βλέπουν τον εαυτό τους στο διάστημα με ένα μοναδικό τρόπο», δήλωσε ο Whitesides. Το αεροσκάφος που θα βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο, θα απογειωθεί από το διαστημικό αεροδρόμιο της εταιρείας στο Νέο Μεξικό, και θα αποκολληθεί στον αέρα για να συνεχίσει την πορεία του προς την άκρη του διαστήματος, σε ένα ταξίδι που θα διαρκεί 90 λεπτά.

ΠΗΓΗ: TheGuardian 

www.ert.gr

Check Also

Ο πρώτος δακτύλιος που δημιουργεί φεγγάρια γύρω από έναν εξωγήινο κόσμο

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πρώτο δακτύλιο με τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλά φεγγάρια γύρω από έναν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *