Η NASA σχεδιάζει την κατασκευή ορυχείου στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία

Η NASA σχεδιάζει την κατασκευή ορυχείου στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία

Η NASA αναζητά τρόπους για να εκμεταλλευτεί τους πόρους της Σελήνης μέσα στην επόμενη δεκαετία, με στόχο την εκσκαφή του εδάφους εκεί μέχρι το 2032. Μετά από μισό αιώνα απουσίας, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει Αμερικανούς αστροναύτες στο φεγγάρι μέχρι το 2025 στο πλαίσιο της αποστολής Artemis. Αυτή η αποστολή, που έχει ως

spacex_starship_hls_artemis_iii_2_crew_0 (1)

Η NASA αναζητά τρόπους για να εκμεταλλευτεί τους πόρους της Σελήνης μέσα στην επόμενη δεκαετία, με στόχο την εκσκαφή του εδάφους εκεί μέχρι το 2032. Μετά από μισό αιώνα απουσίας, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει Αμερικανούς αστροναύτες στο φεγγάρι μέχρι το 2025 στο πλαίσιο της αποστολής Artemis.

Αυτή η αποστολή, που έχει ως στόχο την περαιτέρω εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας, θα συλλέξει πληροφορίες και για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη, που η υπηρεσία ελπίζει ότι θα πραγματοποιήσει αργότερα.

«Θα συνεργαστούμε με εμπορικούς και διεθνείς εταίρους και θα δημιουργήσουμε την πρώτη μακροπρόθεσμη παρουσία στη Σελήνη. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι μάθουμε στη Σελήνη και γύρω από αυτήν, για να κάνουμε το επόμενο τεράστιο άλμα: να στείλουμε τους πρώτους αστροναύτες στον Άρη», αναφέρει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Αρχικά, η υπηρεσία θα εξετάσει τρόπους για την ανάπτυξη των αποθεμάτων οξυγόνου και νερού στην άνυδρη επιφάνεια της Σελήνης, η οποία δεν έχει αναπνεύσιμο αέρα στην αραιή ατμόσφαιρά της, ενώ αργότερα θα επεκταθεί στην εκμετάλλευση άλλων ορυκτών, όπως ο σίδηρος. Αργότερα αυτό το μήνα, η NASA θα εκτοξεύσει στη Σελήνη το πρώτο γεωτρύπανο και ελπίζει ότι μέχρι το 2032 θα είναι έτοιμη η εγκατάσταση επεξεργασίας ορυκτών πόρων.

«Προσπαθούμε να επενδύσουμε στην φάση εξερεύνησης και να κατανοήσουμε τους πόρους για να μειώσουμε το ρίσκο και να διασφαλίσουμε ότι οι εξωτερικές επενδύσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή», δήλωσε ο Τζέραλντ Σάντερς, πυραυλικός επιστήμονας του διαστημικού κέντρου Τζόνσον της NASA, κατά τη διάρκεια συνεδρίου της εξορυκτικής βιομηχανίας στο Μπρισμπέιν.

«Ακόμη όμως ξύνουμε την επιφάνεια», πρόσθεσε.

Βασικός στόχος της αποστολής Artemis είναι η ανάπτυξη και προώθηση της εμπορικής δραστηριότητας στο Διάστημα. Οι ιδιωτικές εταιρείες πυραύλων αναμένεται να είναι οι πρώτες που θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους του φεγγαριού για καύσιμα.

Στη δεύτερη φάση της αποστολής Artemis που θα εκτοξευθεί το 2024 και θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, θα επιβαίνουν τέσσερις αστροναύτες. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αστροναύτες θα κάνουν το γύρο του φεγγαριού από το 1972.

Τον Απρίλιο, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε τους τέσσερις αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή Artemis. Η Κριστίνα Κοχ θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι ενώ έχει ήδη περάσει συνολικά 328 ημέρες από τη ζωή της στο Διάστημα.

Ο Βίκτορ Γκλόβερ, αεροπόρος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός αστροναύτης στην Ιστορία που θα συμμετάσχει σε αποστολή στη Σελήνη.

Τα άλλα δύο μέλη της αποστολής είναι ο Τζέρεμι Χάνσεν, ο πρώτος Καναδός που επιλέχθηκε ποτέ για αποστολή στο φεγγάρι και ο Ριντ Γουάιζμαν, κυβερνήτης της αποστολής Artemis II.

ΠΗΓΗ: Guardian

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos