Ροή ειδήσεων

Η NASA κατευθύνεται στην άκρη του φεγγαριού για να μελετήσει το αρχαίο σύμπαν

Η NASA κατευθύνεται στην άκρη του φεγγαριού για να μελετήσει το αρχαίο σύμπαν

Η NASA και το Εθνικό Παρατηρητήριο Ραδιοαστρονομίας (NRAO) ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν ένα διαστημικό σκάφος στην άκρη της Σελήνης, για να μελετήσουν το αρχαίο σύμπαν.

Συγκεκριμένα, το διαστημικό σκάφος DAPPER θα αναζητήσει ραδιοσήματα που εκπέμπονταν κατά τη διάρκεια των «σκοτεινών εποχών» του σύμπαντος, ή την εποχή 380.000 χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang), όταν δεν υπήρχαν αστέρια ή γαλαξίες για να φωτίσουν το σύμπαν. Εάν τα βρει, το DAPPER θα μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με το πώς σχηματίζονται τα αστέρια.

Επειδή όμως, οποιαδήποτε αρχαία ραδιοσήματα ανιχνευθούν, θα είναι πολύ αχνά, το DAPPER θα πρέπει να φτάσει μέχρι τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης για να αποκλείσει κάθε θόρυβο που προέρχεται από τη Γη.

«Κανένα ραδιοτηλεσκόπιο στη Γη δεν είναι σε θέση να μετρήσει και να επιβεβαιώσει οριστικά το πολύ αχνό ουδέτερο σήμα υδρογόνου που προέρχεται από το πρώιμο σύμπαν, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά άλλα σήματα που είναι πολύ πιο φωτεινά», δήλωσε ο ανώτερος μηχανικός της NRAORichard Bradley.

Πάντως, θα περάσουν ακόμη αρκετά χρόνια μέχρι να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι το DAPPER, το οποίο θα πρέπει πρώτα να σχεδιαστεί. Πρόκειται όμως για ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε να είναι μέρος του προγράμματος Artemis  της NASA για τις αποστολές στη Σελήνη που θα ξεκινήσουν το 2024.

ΠΗΓΗ: Futurism

 

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Πώς μολύνει τα κύτταρα ο SARS-CoV-2 και γιατί η παραλλαγή Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική

Μετά από 19 μήνες εργασίας και δεκαετίες προηγούμενων ερευνών πάνω στους κορoνοϊούς, έχουμε πλέον στην …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *