Ροή ειδήσεων

Η NASA αναζητά υποψήφιους που θα απομονωθούν σε ρωσικό εργαστήριο για 8 μήνες

Η NASA αναζητά υποψήφιους που θα απομονωθούν σε ρωσικό εργαστήριο για 8 μήνες

Οι ερευνητές της NASA αναζητούν έξι άτομα για να λάβουν μέρος σε μια επίγεια αποστολή, που θα ερευνά τις επιπτώσεις στον άνθρωπο από την παραμονή του μέσα σε ένα μικρό διαστημικό σκάφος, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με προορισμό τον Άρη.

Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, οι ερευνητές της εργάζονται για την ανάπτυξη μεθόδων και τεχνολογιών για τον μετριασμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε μελλοντικές αποστολές διαστημικών πτήσεων, που σχετίζονται με την κοινωνική απομόνωση και τον περιορισμό.

Η εξαμελής ομάδα που θα συμμετέχει στην προσομοιωμένη διαστημική αποστολή, θα ζήσει απομονωμένη για οκτώ μήνες διεξάγοντας επιστημονική έρευνα με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και της ρομποτικής.

Όσοι καταφέρουν να επιλεγούν, θα πρέπει να περάσουν οκτώ μήνες μέσα σε ένα μικρό αεροσκάφος. Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να περάσουν μια φυσική και ψυχολογική αξιολόγηση για να προκριθούν. Θα πρέπει επίσης να είναι Αμερικανοί πολίτες μεταξύ 30 και 55 ετών, να μιλούν άπταιστα Αγγλικά και Ρωσικά και να μπορούν να επιδεικνύουν ορισμένες τεχνικές δεξιότητες.

Οι συμμετέχοντες θα υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο αεροσκάφος, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορέσουν να κατανοήσουν πώς οι μακρινές διαστημικές πτήσεις επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα και το μυαλό. Οι συμμετέχοντες θα αμειφθούν ανάλογα με τη σχέση τους με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Ο λόγος για τον οποίον η NASA θέλει να πραγματοποιήσει αυτό το πείραμα είναι γιατί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι μεγαλύτερος από το αεροσκάφος που θα φιλοξενήσει την εξαμελή ομάδα, καθώς διαθέτει αρκετούς χώρους αναψυχής και ξεκούρασης.

Αυτό το πείραμα βασίζεται σε μια μελέτη που διεξήχθη το 2019 για τέσσερις μήνες. Στην επίγεια αποστολή SIRIUS-19 συμμετείχαν δύο Αμερικανοί και τέσσερις Ρώσοι, οι οποίοι απομονώθηκαν σε ένα μεταλλικό βιότοπο που λειτούργησε ως διαστημικό σκάφος και σεληνιακός εκφορτωτής. Η NASA ελπίζει να μπορέσει να κατανοήσει πώς οι μεγάλες διαστημικές πτήσεις και η εκτεταμένη απομόνωση και περιορισμοί θα επηρεάσουν τους αστροναύτες στις επερχόμενες αποστολές Artemis και στον Άρη.

«Η κοινωνική απομόνωση είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας έρευνας», δήλωσε ο Τόμας Γουίλιαμς, επιστήμονας της NASA για τον Ανθρώπινο Παράγοντα και Συμπεριφορά. «Συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα στρες και επηρεάζει τη σωματική υγεία και την ψυχολογική ευημερία», πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα από τις επίγειες αποστολές βοηθούν τη NASA να προετοιμαστεί για τις πραγματικές προκλήσεις της εξερεύνησης του διαστήματος και να παρέχει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων και την ανάπτυξη λύσεων.

ΠΗΓΗ: NASA, CNN

 

 

www.ert.gr

Check Also

Οι «αληθινοί» Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ ο Αστερίας, εντοπίστηκαν από ωκεανογράφους στον Ατλαντικό

Οι αγαπημένοι των παιδιών ήρωες της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων “SpongeBob SquarePants“, φαίνεται να «εντοπίστηκαν» …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *