Η Meta σχεδιάζει τον «αντίπαλο» του Twitter

Η Meta σχεδιάζει τον «αντίπαλο» του Twitter

Η Meta, η εταιρεία που ελέγχει το Facebook, σχεδιάζει μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιστεί το Twitter, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Το νέο δίκτυο θα επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν λογαριασμούς με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι στο Instagram, την εφαρμογή της Meta. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να φέρουν

Meta-Logo

Η Meta, η εταιρεία που ελέγχει το Facebook, σχεδιάζει μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιστεί το Twitter, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Το νέο δίκτυο θα επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν λογαριασμούς με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι στο Instagram, την εφαρμογή της Meta. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να φέρουν νέους ακολούθους από άλλες πλατφόρμες όπως το Mastodon.

Εκπρόσωπος της Meta επιβεβαίωσε στο BBC ότι η πλατφόρμα βρίσκεται υπό ανάπτυξη συμπληρώνοντας ότι η νέα εφαρμογή θα κυκλοφορήσει σύντομα, αν και δεν έδωσε ημερομηνία. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες φήμες, ίσως ανέβει στο διαδίκτυο στα τέλη Ιουνίου. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη κάποια στιγμιότυπα οθόνης τα οποία παρουσιάστηκαν σε υπαλλήλους, δίνοντας ενδεχομένως μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει η εφαρμογή. Πηγές εντός της εταιρείας δήλωσαν στο BBC ότι αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης που διέρρευσαν είναι αληθινά.

«Εξερευνούμε ένα νέο ξεχωριστό αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για διαμοιρασμό νέων μέσω κειμένου. Θεωρούμε πως υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί περιεχομένου και τα δημόσια πρόσωπα θα μπορούν να μοιράζονται νέα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta.

Το δίκτυο – το οποίο ονομάζεται προσωρινά P92 – θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγαλύτερος αντίπαλος του Twitter του Ίλον Μασκ από το BlueSky ή το Mastodon. Ενώ και τα δύο έχουν προσελκύσει χρήστες που ήταν δυσαρεστημένοι με το Twitter, η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου δεν είναι κάτι απλό. Ωστόσο η κοινότητα του Instagram είναι τεράστια. Η Meta υποστηρίζει ότι η εφαρμογή έχει περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες, πολύ περισσότερους δηλαδή από τα 300 εκατομμύρια που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν το Twitter – αν και τα στοιχεία της δεν μπορούν πλέον να επαληθευτούν.

Αν το 25% των χρηστών του Instagram πειστεί να χρησιμοποιήσει το P92, τότε αυτόματα η πλατφόρμα θα γίνει μεγαλύτερη από τον βασικό της ανταγωνιστή.

ΠΗΓΗ: BBC

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos