Η Google ετοιμάζει «έξυπνα» τατουάζ με αισθητήρες

Η Google ετοιμάζει «έξυπνα» τατουάζ με αισθητήρες

Το ερευνητικό τμήμα της Google(Google Research), εργάζεται πάνω στα «έξυπνα» τατουάζ, τα οποία μέσω των αισθητήρων που διαθέτουν, θα μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε touchpad.

Σύμφωνα με το πρότζεκτ που ονομάζεται «SkinMarks», τα τατουάζ αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε καμπύλες περιοχές του σώματος, όπως είναι οι αρθρώσεις, ενώ οι αισθητήρες θα ανταποκρίνονται στο άγγιγμα και τις χειρονομίες.

Τα τατουάζ θα εκτυπώνονται με αγώγιμο μελάνι σε χαρτί για τατουάζ που θα κολλάει στο δέρμα και θα αφαιρείται μόλις το σχέδιο κολλήσει στην επιφάνεια του σώματος που έχετε επιλέξει.

Το 2017, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας είχαν δημοσιεύσει άρθρο  στο οποίο ανέφεραν μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την αλληλεπίδραση με σημαντικά μέρη του σώματος. Τα SkinMarks είναι ειδικά διαμορφωμένα διαδραστικά τατουάζ».

Για παράδειγμα, αντί να βγάλετε το κινητό σας τηλέφωνο για να δείτε τι καιρό θα κάνει,  μπορείτε απλά να πιέσετε το δείκτη με τον αντίχειρά σας για να ακούσετε το μετεωρολογικό δελτίο της ημέρας.

«Μέσω ενός εξαιρετικά μειωμένου πάχους τατουάζ και αυξημένης ελαστικότητας, ένα SkinMark είναι αρκετά λεπτό και εύκαμπτο ώστε να προσαρμόζεται στις ανώμαλες επιφάνειες», έγραψαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Saarland, οι οποίοι έλαβαν χρηματοδότηση από την Google για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής.

ΠΗΓΗ: Techradar

www.ert.gr

Check Also

Podcast: Ο νέος “νομάς”, ο γονέας, ο οικο – ευαγγελιστής – Δείτε τι τύπος χρήστη social media είστε

Η πανδημία και το lockdown δημιούργησαν σε όλους τους ανθρώπους – και ειδικά στους χρήστες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *