Ροή ειδήσεων

Η Apple προσκαλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό κωδικοποίησης

Η Apple προσκαλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό κωδικοποίησης

Η Apple προσκαλεί τους μαθητές από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Swift Student Challenge και να δημιουργήσουν μια εμπειρία διάρκειας τριών λεπτών, στο Swift Playgrounds, μια εφαρμογή έναρξης ανάπτυξης.

Οι μαθητές έχουν έως τις 18 Μαΐου για να ολοκληρώσουν την ιδέα τους, ενώ δεν χρειάζεται να έχουν ειδικές γνώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα καθώς η Apple θέλει να ανταμείψει τόσο τη δημιουργικότητα όσο και την έννοια της εμπειρίας. Όλοι οι μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατεύθυνσης. «Αυτός είναι ένας τρόπος για να ανταμείψουμε τη δημιουργικότητα των νέων και να τους ενθαρρύνουμε να συνεργαστούν», δήλωσε η Έστερ Κέαρ, διευθύντρια μάρκετινγκ της Apple.

Οι μαθητές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Swift Playgrounds (σε iPad ή Mac) για να δημιουργήσουν μια τρίλεπτη διαδραστική σκηνή και να την υποβάλουν μέσω του ιστότοπου WWDC 2020 Swift Student Challenge.

Εάν και οι νικητές δεν θα κερδίσουν κάποιο χρηματικό βραβείο, τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στο μεγάλο συνέδριο των προγραμματιστών της εταιρίας, το WWDC, το οποίο φέτος, θα πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου.

Αυτή η πρωτοβουλία αντικαθιστά ουσιαστικά το ετήσιο πρόγραμμα WWDC Scholars που η Apple απονέμει ετησίως σε 350 μαθητές, με βάση τα πρότζεκτ τους στο Swift Playgrounds. «Έχουμε δει πολλά πρότζεκτ τα τελευταία χρόνια που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και το περιβάλλον», εξηγεί η Κέαρ.

Το Swift Playgrounds πρωτοπαρουσιάστηκε επίσημα στο WWDC 2014 ως μέρος των εργαλείων προγραμματιστών Xcode της Apple για τους υπολογιστές Mac, αλλά έγινε γνωστό με την κυκλοφορία της εφαρμογής του για iPad το 2016 και στη συνέχεια για τα Mac. Αν και πήρε το όνομά του από τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple – η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εφαρμογών για iPhone, iPad, Mac και άλλες πλατφόρμες της – το Swift Playgrounds εστιάζει κυρίως στις γενικές δεξιότητες κωδικοποίησης.

 

 

www.ert.gr

Check Also

Είναι κάθε ιστός αράχνης μοναδικός;

Οι ιστοί αράχνης είναι εκπληκτικά πολύπλοκες κατασκευές και αποτελούν ένα θαύμα της μηχανικής. Ωστόσο, η …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *