Η Airbnb εξαγόρασε startup τεχνητής νοημοσύνης για λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια

Η Airbnb εξαγόρασε startup τεχνητής νοημοσύνης για λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια

Η Airbnb εξαγόρασε την GamePlanner.AI, ένα startup που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης για λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC. Η νεοσύστατη επιχείρηση βρίσκεται σε «stealth  mode» από την ίδρυσή της το 2020. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί μακριά από το κοινό για διάφορους λόγους, όπως για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

airbnb-3399753_1280

Η Airbnb εξαγόρασε την GamePlanner.AI, ένα startup που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης για λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC. Η νεοσύστατη επιχείρηση βρίσκεται σε «stealth  mode» από την ίδρυσή της το 2020. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί μακριά από το κοινό για διάφορους λόγους, όπως για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ή την αποφυγή περισπασμών. Σύμφωνα με την Airbnb, η Gameplanner.AI θα επιταχύνει ορισμένα από τα πρότζεκτ τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

«Αυτό που κάνει την GamePlanner.AI τόσο ξεχωριστή είναι ότι συνδυάζει την τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη, τον σχεδιασμό και την κοινότητα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Σέσκι, σε δήλωσή του την Τρίτη (14/11). «Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει γρήγορα τον κόσμο μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία στη διάρκεια της ζωής μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι επηρεάζει την ανθρωπότητα με θετικό τρόπο. Η Airbnb είναι μία από τις πιο ανθρωπιστικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας και πιστεύω ότι, μαζί με τον Άνταμ Σέγιερ και την ομάδα του, μπορούμε να αναπτύξουμε μερικές από τις καλύτερες διεπαφές και πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης», συμπλήρωσε.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τη νεοσύστατη εταιρεία αφού βρίσκεται σε «stealth  mode». Γνωρίζουμε όμως πως η εταιρεία ιδρύθηκε και διοικείται από τον Άνταμ Σέγιερ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της ψηφιακής βοηθού Siri, και τον Σιάμακ Χότζατ, πρώην επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για την Siri στην Apple.

Ο Σέσκι έχει δηλώσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα και ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως έναν «ταξιδιωτικό θυρωρό» που μαθαίνει τους χρήστες με την πάροδο του χρόνου και βελτιώνει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες αντιστοιχώντας για παράδειγμα τους πελάτες της με τα κατάλληλα δωμάτια ή σπίτια.

ΠΗΓΗ: CNBC, Fast Company

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos