Η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει εισβολή από κακόβουλα ερπετά ιγκουάνα

Η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει εισβολή από κακόβουλα  ερπετά ιγκουάνα

Η Ταϊλάνδη αιχμαλώτισε περισσότερα από 150 αδέσποτα ιγκουάνα που αλώνιζαν στην ύπαιθρο, επιτίθονταν σε αγροκτήματα και κατέστρεφαν το τοπικό περιβάλλον, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι σαύρες αυτές δεν είναι ιθαγενείς στο βασίλειο, καθώς προέρχονται αρχικά από την Κεντρική και Νότια Αμερική, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς ως κατοικίδια στην Ταϊλάνδη. Περιβαλλοντικές ανησυχίες έχουν εγερθεί για τις

Η Ταϊλάνδη αιχμαλώτισε περισσότερα από 150 αδέσποτα ιγκουάνα που αλώνιζαν στην ύπαιθρο, επιτίθονταν σε αγροκτήματα και κατέστρεφαν το τοπικό περιβάλλον, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι σαύρες αυτές δεν είναι ιθαγενείς στο βασίλειο, καθώς προέρχονται αρχικά από την Κεντρική και Νότια Αμερική, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς ως κατοικίδια στην Ταϊλάνδη.

Περιβαλλοντικές ανησυχίες έχουν εγερθεί για τις δραστηριότητες των φυτοφάγων λακκοειδών, τα οποία πιστεύεται ότι είναι κατοικίδια ζώα που είτε έχουν δραπετεύσει είτε έχουν απελευθερωθεί σκόπιμα στη φύση.

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών (DNP) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 134 ιγκουάνα είχαν συλληφθεί στην περιοχή Πατάνα Νικόμ και Λοπμπούρι, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ.

Ακόμη έξι ανακαλύφθηκαν στο Ούντον Θάνι, στα βορειοανατολικά της χώρας, και άλλα 23 σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης.

«Πολλά ιγκουάνα ζουν στην άγρια φύση στην επαρχία Λοπμπούρι και καταστρέφουν τη γεωργική παραγωγή των αγροτών», ανέφερε ανακοίνωση της DNP.

«Ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός έχει επηρεάσει το περιβάλλον και τα οικολογικά συστήματα, προκαλώντας προβλήματα στους ντόπιους κατοίκους».

Τα ψυχρόαιμα αιχμάλωτα που μπορεί να φτάσουν σε μήκος πάνω από 1,5 μέτρο, θα φυλάσσονται σε κέντρα άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Nakhon Nayok, βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι περίπου 260 άτομα σε 61 επαρχίες έχουν ενημερώσει τους αξιωματούχους ότι κατέχουν ιγκουάνα περισσότερες από 3.600 σαύρες συνολικά.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι αξιωματούχοι απαγόρευσαν την εισαγωγή αυτών των φολιδωτών πλασμάτων λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο έως ένα εκατομμύριο μπάτ – το νόμισμα της Ταϊλάνδης που αντιστοιχεί σε περίπου 26055 ευρώ.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos