Η πρώτη Αφγανή που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες μιλά στην ΕΡΤ

Συγκλονίζει η περιγραφή της κατάστασης για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν που μοιράστηκε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας τη χώρα της. Η Φριμπα Ρεγιαζέ μιλώντας αποκλειστικά στην Εύα Περώνα και την νέα εκπομπή της ΕΡΤ «με νέα ματιά», είπε πώς οι γυναίκες στη χώρα της είναι τρομοκρατημένες και κυριολεκτικά κρύβονται

Συγκλονίζει η περιγραφή της κατάστασης για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν που μοιράστηκε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας τη χώρα της.

Η Φριμπα Ρεγιαζέ μιλώντας αποκλειστικά στην Εύα Περώνα και την νέα εκπομπή της ΕΡΤ «με νέα ματιά», είπε πώς οι γυναίκες στη χώρα της είναι τρομοκρατημένες και κυριολεκτικά κρύβονται στα υπόγεια από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν. Η ίδια παραδέχτηκ ότι έχει δεχθεί απειλές τόσο για τη ζωή της όσο και για την οικογένειά της λόγω της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

“Όποτε έβγαινα έξω, ξεχώριζα στο πλήθος και επίσης επειδή μίλαγα πολύ ανοιχτά γιατα δικαιώματα των γυναικών” λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Αφγανιστάν: Εκτός των σχολείων τα κορίτσια – Η UNESCO ζητά επιστροφή τους στις τάξεις

Οι Ταλιμπάν αντικατέστησαν το υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων με την αστυνομία ηθών

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν