Ροή ειδήσεων

Η νικήτρια φωτογραφία του «Tournament Earth» της NASA

Η νικήτρια φωτογραφία του «Tournament Earth» της NASA

H φωτογραφία με λεζάντα «Ocean Sands, Bahamas» νίκησε στον φετινό διαγωνισμό Tournament Earth, ο οποίος διοργανώθηκε από το Earth Observatoty της NASA. Η συγκεκριμένη φωτογραφία βυθού, η οποία επιλέχθηκε ύστερα από πέντε γύρους, είχε τραβηχτεί το 2001 από τον δορυφόρο Landsat 7 και συγκέντρωσε το 66,2% των ψήφων στον τελικό γύρο.

Η νικήτρια φωτογραφία δίνει εικόνα από το διάστημα της άμμου του ωκεανού και των φυκιών στις Μπαχάμες. Με βαθιές τάφρους και ενεργά ηφαίστεια, ο πυθμένας του ωκεανού δεν είναι διόλου επίπεδος και το έδαφος κάτω από το νερό λαξεύεται συνεχώς από υπόγεια ρεύματα και παλίρροιες, γεννώντας απόκοσμα σχήματα. Τα οδοντωτά σχήματα του βυθού στις Μπαχάμες (τονισμένα με επιχρωματισμό στην τελική φωτογραφία) αιχμαλώτισε πριν από 19 χρόνια ο «φακός» του δορυφόρου της NASA.

Ο διαγωνισμός «Tournament Earth 2020» έγινε με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του Earth Observatory και των 50στών γενεθλίων της Ημέρας της Γης. Οι αναγνώστες του Earth Observatory κλήθηκαν να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφία στην ιστορία του (καθημερινά, το Earth Observatory δημοσιεύει μια αξιοσημείωτη φωτογραφία της Γης).


ΠΗΓΗ: Earth Observatoty της NASA, ΑΠΕ

Φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα στο FB της NASA Earth 

Διόρθωση: Μπέττυ Σαβούρδου

www.ert.gr

Check Also

Mobile World Congress 2021: Συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρίες και Οργανισμοί από τον χώρο της καινοτομίας

«Επιστρέφει» φέτος δυναμικά, η Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *