Η κυβέρνηση παρουσιάζει το συνολικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Κοινωνοί όλου του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επανεκκίνηση του τουρισμού θα γίνουν σε λιγότερο από 48 ώρες όχι μόνο οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι επιχειρηματίες του κλάδου διεθνώς, από κοντά με τους δυνητικούς επισκέπτες της Ελλάδας, ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο προσέλκυσης επισκεπτών στη φετινή τουριστική σεζόν.

Με διεθνές κεκτημένο το υψηλό επίπεδο προστασίας της χώρας απέναντι στην πανδημία, στην παρουσίαση όλου του επιχειρησιακού πλάνου για τη διατήρηση της Ελλάδας στην κορυφή της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς ως κατεξοχήν πλέον «ασφαλούς προορισμού» προχωρά από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου, αλλάζοντας καθ’ οδόν το παγκόσμιο αποτύπωμα της χώρας, από ιστορικής αξίας δηλαδή ειδυλλιακή τοποθεσία και σε χώρα- πρότυπο απέναντι στον κορωνοϊό.

Υπό αυτό το πρίσμα, το κουβάρι επανεκκίνησης του τουρισμού ξετυλίγεται από σήμερα στις 4 το απόγευμα, οπότε και θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σχετικά με το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα, μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.

Το Σχέδιο, άλλωστε, για την υγειονομική θωράκιση των νησιών εκπονήθηκε το προηγούμενο διάστημα -μεσούσης ακόμη της πανδημίας-, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει από το συρτάρι, έχοντας λάβει υπόψη του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του νησιωτικού ανάγλυφου.

Στις κύριες προβλέψεις του, είναι σύμφωνα με πληροφορίες:

· ο αριθμός των κλινών για τον Covid19 σε κάθε νησί
· ο τρόπος διεξαγωγής αεροδιακομιδών και αν χρειαστεί και πλωτών διακομιδών
· η ακτινωτή διασύνδεση νησιών και εργαστηρίων ελέγχου ανά την επικράτεια
· ο σχεδιασμός για τις κινητές μονάδες (στάθμευση, πρόγραμμα δράσης, δειγματοληψίες).

Με το σχέδιο ανά χειράς, η κεντρική στρατηγική για την ολική επαναφορά του ελληνικού καλοκαιριού θα παρουσιαστεί αύριο και κάθε άλλο παρά τυχαία, από τη Σαντορίνη.

Έχοντας επιλέξει ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά -τουριστικά- τοπία, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί το βράδυ του Σαββάτου στην ελληνική κοινωνία και εκ παραλλήλου στους τουριστικούς πράκτορες, τις αεροπορικές εταιρίες και όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, θυμίζοντας αφενός τη διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας και αφετέρου το πολύ πρόσφατο κατόρθωμά της στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Το ισχυρό, συμβολικό μήνυμα καθίσταται σχεδόν απαραίτητο, κρίνοντας από το γεγονός ότι πολύ λίγοι πολίτες έχουν την πρόθεση να κινηθούν έξω από τα όρια της χώρας τους φέτος το καλοκαίρι, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη να δηλώνει χθες στον Θέμα 104,6 ότι «βρισκόμαστε στο μηδέν» και ο στόχος είναι το 2021 να αποκατασταθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αφού για «κάθε 1% τουριστών φέτος είναι 5% του χρόνου».

Στους θετικούς, μάλιστα, οιωνούς των τελευταίων ημερών, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε την πρόθεση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων να επαναλειτουργήσουν φέτος παρά τον αρχικό τους σχεδιασμό να παραμείνουν κλειστές, ενώ βλέπω «και για την κρουαζιέρα διάθεση ακόμη και από τον Ιούλιο» να επανεκκινήσει, ανέφερε ο Υπουργός.

Το πλήρες πλαίσιο για το άνοιγμα της πύλης που οδηγεί στο ελληνικό καλοκαίρι θα αναπτυχθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το βράδυ, στη διάρκεια συνέντευξης, που θα παραχωρήσει από τη Σαντορίνη με αποκλειστικό θέμα το άνοιγμα της χώρας στους επισκέπτες από το εξωτερικό. Στοχεύοντας το παγκόσμιο κοινό, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί προς φίλους και μη της Ελλάδας στα αγγλικά, απαριθμώντας λόγους και κριτήρια επιλογής της χώρας μας τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα, στις προθέσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι να παρουσιαστεί αύριο και ο σχεδιασμός του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», το οποίο θα απευθύνεται στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και μια σχετική ψηφιακή τουριστική εφαρμογή.

Check Also

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Έρχεται καύσωνας διαρκείας (video)

Τους 36 βαθμούς Κελσίου ξεπέρασε χθες ο υδράργυρος στα Τρίκαλα και τους 34 σε αρκετές …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *