Η Καλυψώ του Προεδρικού Μεγάρου – Τι είπε η ΠτΔ στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» και στην Τασούλα Επτακοίλη, (18.00 το απόγευμα από την ΕΡΤ 2), για την κλιματική κρίση, την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Αττική και Εύβοια, αλλά και την φιλοζωία, παρουσιάζοντας μάλιστα τη γάτα του Προεδρικού Μεγάρου, Καλυψώ . {Δυστυχώς, μέσα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» και στην Τασούλα Επτακοίλη, (18.00 το απόγευμα από την ΕΡΤ 2), για την κλιματική κρίση, την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Αττική και Εύβοια, αλλά και την φιλοζωία, παρουσιάζοντας μάλιστα τη γάτα του Προεδρικού Μεγάρου, Καλυψώ .

{Δυστυχώς, μέσα στις εκτάσεις που χάθηκαν, ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά είχαμε αρκετές απώλειες ζώων. Και φυσικά τεράστια οικολογική καταστροφή. Το περιβάλλον έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται αλλά οπωσδήποτε και περιουσίες ανθρώπων, γιατί υπάρχει πάντα και η οικονομική διάσταση. Ελπίζω με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την προσπάθεια όλων να υπάρξει η ανάταξη σε αυτή τη μεγάλη βλάβη του περιβάλλοντος}, ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ. Η Ευρώπη δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει, εννοώ τα θεσμικά όργανα. Είναι γνωστό ότι υπάρχει το Green Deal και οι στόχοι που έχουν τεθεί, οι ενδιάμεσοι στόχοι για το 2030, για το 2050. Η ανθρωπότητα πρέπει να πάρει τα μέτρα της εγκαίρως. Nομίζω ότι σ’ αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει πάντα συναίνεση και συνεννόηση, να υπάρχει μια συνέχεια στις δημόσιες πολιτικές, ώστε να ασκούνται έτσι που να προστατεύεται το περιβάλλον, να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη. Υπάρχει και αναπτυξιακή διάσταση. Η προστασία του περιβάλλοντος πάντοτε είναι προς όφελος και της οικονομίας», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Η Καλυψώ, η αδέσποτη γάτα που από τα βουνά της Καρπάθου κατοικεί στο προεδρικό Μέγαρο, ήταν καλή παρέα στη διάκρεια της πανδημίας, όπως είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Επειδή ο χώρος του Μεγάρου είναι ένας μνημειακός χώρος, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, ήμουν πολύ προβληματισμένη και είχα πει ότι στην αρχή δεν θα έχουμε ζωάκια εδώ. Ταξιδέψαμε στην Κάρπαθο, τυχαία και γνωρίστηκα με δύο κυρίες που έχουν ένα ένα σωματείο φιλοζωικό της Καρπάθου και ήρθαν και εμφανίστηκαν με την Καλυψώ πολύ μικρή είχε γεννηθεί πριν δύο μέρες. Την είχαν βρει, η μία κυρία με το σύζυγό της είχαν βγει περίπατο στο βουνό και άκουσαν το γατάκι να φωνάζει μέσα στα θάμνα και την έσωσαν και την έφεραν να τη δούμε. Έτσι λοιπόν γνωρίσαμε τη μικρή Καλυψώ αλλά μας μπήκε η ιδέα και υπέκυψα και μετά από ένα μήνα αφού λίγο ξεπετάχτηκε και έκανε τα εμβόλια της ήρθε εδώ. Οφείλω να πω ότι ήταν και πολύ σημαντική η συντροφιά της στην πανδημία, γιατί όσο να ΄ναι, όλοι ζήσαμε περισσότερο μοναχικά αυτή την περίοδο.

Φαίνεται ότι είμαι από τους ανθρώπους που με συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες και αυτό έχει να κάνει με την απασχόληση του καθενός. Ιδίως στους συγγραφείς επειδή έχουν αυτή την ζωή που δεν είναι τόσο εξωστρεφής δεν έχει τόσο κινητικότητα πάντα τους συντροφεύει μία γάτα. Και εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πολλά χρόνια στο δικαστήριο έχω συνδέσει κιόλας με την παρουσία τότε είχαμε άλλες δύο γάτες στο σπίτι την παρουσία του στο γραφείο την ώρα που έγραφα σχέδια αποφάσεων», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν