Η Κίνα ενέκρινε εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid

Η Κίνα ενέκρινε εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid. Σύμφωνα με το BBC,είναι κατασκευασμένο από την CanSino, έχει παρόμοια συστατικά με το ενέσιμο εμβόλιο της και χρησιμοποιεί έναν αβλαβή αδενοϊό ως φορέα για τον γενετικό κώδικα που διδάσκει στο σώμα πώς να καταπολεμά τον Covid. Το Convidecia Air μπορεί να προσφέρει

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid. Σύμφωνα με το BBC,είναι κατασκευασμένο από την CanSino, έχει παρόμοια συστατικά με το ενέσιμο εμβόλιο της και χρησιμοποιεί έναν αβλαβή αδενοϊό ως φορέα για τον γενετικό κώδικα που διδάσκει στο σώμα πώς να καταπολεμά τον Covid.

Το Convidecia Air μπορεί να προσφέρει καλή προστασία μετά από μία μόνο εισπνοή, λέει η εταιρεία.

Άλλοι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, έχουν ερευνήσει εμβόλια με ρινικό σπρέι.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτά μπορεί να προσφέρουν πρόσθετη ανοσία στην επένδυση της μύτης και των άνω αεραγωγών, από όπου που ο ιός συνήθως εισέρχεται στο σώμα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας χορήγησε την έγκριση στην CanSino προκειμένου το εισπνεόμενο εμβόλιο της να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστική δόση. Μπορεί να συμπληρώσει την προστασία σε όσους έχουν κάνει στο παρελθόν εμβόλιο, δείχνουν οι δοκιμές.

 

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν