Η ιδιωτική αποστολή Axiom προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (video)

Η ιδιωτική αποστολή Axiom προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (video)

H κάψουλα της SpaceX που μετέφερε τη δεύτερη ομάδα αστροναυτών αποκλειστικά ιδιωτών, προσδέθηκε τη Δευτέρα 22 Μαΐου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η κάψουλα Dragon αναχώρησε από τον διαστημικό σταθμό Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα την Κυριακή στην κορυφή ενός πυραύλου Falcon, μεταφέροντας τα μέλη του πληρώματος της αποστολής Axiom Mission 2 (AX-2) για

H κάψουλα της SpaceX που μετέφερε τη δεύτερη ομάδα αστροναυτών αποκλειστικά ιδιωτών, προσδέθηκε τη Δευτέρα 22 Μαΐου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η κάψουλα Dragon αναχώρησε από τον διαστημικό σταθμό Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα την Κυριακή στην κορυφή ενός πυραύλου Falcon, μεταφέροντας τα μέλη του πληρώματος της αποστολής Axiom Mission 2 (AX-2) για εβδομαδιαία παραμονή στον ISS.

Η αποστολή AX-2 διοικείται από την πρώην αστροναύτη της NASA Peggy Whitson και μεταφέρει πελάτες που πληρώνουν τον πιλότο John Shoffner και τους ειδικούς της αποστολής Ali Alqarni και Rayyanah Barnawi, οι οποίοι εκπροσωπούν τη Σαουδική Αραβία.

Η Barnawi, επιστήμονας που ειδικεύεται στην έρευνα για τα βλαστοκύτταρα του καρκίνου, είναι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης της Σαουδικής Αραβίας που κατευθύνεται στον ISS, όπου θα επικεντρωθεί στην προώθηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού.

Το πλήρωμα θα ανοίξει αργότερα την καταπακτή του διαστημικού σταθμού σε τροχιά, όπου θα εκτελέσει ερευνητικά και επιστημονικά πειράματα.

Τον περασμένο Απρίλιο, η SpaceX εκτόξευσε την πρώτη αποκλειστικά ιδιωτική ομάδα αστροναυτών που εκτοξεύτηκε ποτέ στον ISS, μια πτήση που χαιρετίστηκε από στελέχη του κλάδου και τη NASA ως ορόσημο για την εμπορευματοποίηση της χαμηλής γήινης τροχιάς.

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν