Ροή ειδήσεων

Η ΕΕ απορρίπτει την κριτική του Π.Ο.Υ για άνιση διανομή εμβολίων με αφορμή την χορήγηση  τρίτης δόσης

Η ΕΕ απέρριψε σήμερα την κριτική που άσκησε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για μη χορήγηση μιας τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε υγιείς εμβολιασμένους πολίτες πάρα μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους λόγω της παγκόσμιας άνισης διανομής των εμβολίων, ζητώντας μάλιστα μορατόριουμ ενός μήνα από τις πλουσιότερες χώρες, ώστε να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στις φτωχότερες χώρες.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι η ΕΕ θα χρειαστεί περίπου 300 έως 350 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για πιθανούς ενισχυτικούς εμβολιασμούς και ότι πολλά από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παράγονται στην ΕΕ σε ένα μήνα. «Λαμβάνω το μήνυμα, αλλά οι αριθμοί δεν λένε αυτό», δήλωσε ο Μπρετόν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επέκταση των παραγωγικών ικανοτήτων στην ΕΕ.

Δόσεις στην Αφρική

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψει τις δόσεις εμβολίων που κατασκευάζονται στην Αφρική και αποστέλλονται στην Ευρώπη από τον κατασκευαστή Johnson & Johnson. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε αντίστοιχη δέσμευση, δήλωσε ο Επίτροπος της Πανδημίας της Αφρικανικής Ένωσης  Στριβέ  Μασιβιγια

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λαίεν έχει υποσχεθεί να παραδώσει 200 ​​εκ. επιπλέον δόσεις εμβολίου έως το τέλος του έτους στην αφρικανική ήπειρο. Περίπου 70 εκ. εξ αυτών προέρχονται από τη Γερμανία. Στην Αφρική, μόλις το 3% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, αν και η ήπειρος βρίσκεται επί του παρόντος στα πρόθυρα ενός τρίτου κύματος μολύνσεων.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

Check Also

Οι επιστήμονες αναζητούν νέους στόχους για τα εμβόλια κατά του καρκίνου

Την τελευταία δεκαετία, οι επιστήμονες διερευνούν την χρήση εμβολίων για την καταπολέμηση του καρκίνου. Αυτά τα πειραματικά εμβόλια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *