Ροή ειδήσεων

Η δικαστίνα φαβορί

Αυτόν τον καιρό οι δικαστές μας δεν ασχολούνται μόνο με τις δικογραφίες τους, ασχολούνται και με τις εκλογές των δικών τους αντιπροσώπων, που θα γίνουν στις 19 Σεπτεμβρίου σε όλα τα μεγάλα δικαστήρια για να αναδειχθούν οι νέες διοικήσεις.

Οι δικαστές σε πρωτοδικεία και εφετεία ψηφίζουν για τις νέες διοικήσεις τους κατ’ εφαρμογήν ενός θεσμού, εκείνου της αυτοδιοίκησης της Δικαιοσύνης, που αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα.

Βεβαίως η «καρδιά» αυτών των εκλογών χτυπά χωρίς αμφιβολία στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, όπου υπηρετούν περί τους 400 δικαστικοί και εξυπηρετούνται καθημερινά περί τις 50.000 πολίτες.

Το ποιος θα αναδειχθεί προϊστάμενος στη μεγαλύτερη υπηρεσία του Δημοσίου (διότι περί αυτού πρόκειται) έχει τη σημασία του.

Στις εκλογές κατέρχονται για τη θέση του προϊσταμένου τρείς υποψήφιοι, οι πρόεδροι πρωτοδικών Νικόλαος Ζαγοριάνος, Παναγιώτης Λεβενιώτης και Σοφία Φούρλαρη.

Τα προγνωστικά εμφανίζονται δύσκολα, αφού κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει εκτεθεί στο παρελθόν σε εκλογές.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι και οι τρείς υποψήφιοι είναι έμπειροι και ικανοί δικαστές, που έχουν υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τα τελευταία χρόνια.

Θεωρείται, πάντως, ότι προβάδισμα έχει στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος η κα Φούρλαρη, η οποία φαίνεται να τυγχάνει συμπαθειών στο χώρο του Πρωτοδικείου, τόσο λόγω του χαμηλού προφίλ που έχει διατηρήσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, όσο και του εξαιρετικού βιογραφικού της που περιλαμβάνει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα καθώς και συμμετοχές σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Παράλληλα γνώστες του χώρου τη χαρακτηρίζουν ως «μαχόμενη» δικαστή, η οποία έχει υπηρετήσει ισομερώς τόσο την πολιτική όσο και την ποινική δικαιοσύνη, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα διεκπεραίωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τριετή θητεία ως εισηγήτρια πτωχεύσεων στο Πρωτοδικείο Αθηνών σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Βέβαιο είναι ότι προγνωστικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν καθώς η κάλπη και πολύ περισσότερο η δικαστική είναι πάντοτε απρόβλεπτη!

Check Also

Μαγιορκίνης: Σαφής ύφεση της πανδημίας, ας την διατηρήσουμε

Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται, όπως και η πίεση στο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *