Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΘΟΡΑ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΘΟΡΑ

    Το πριν περίπου έξι μήνες ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 41% , όντως δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας . Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης και λογω των χαμηλών ποσοστών του δεύτερου και του τρίτου κόμματος καθιστούν το κυβερνών κόμμα ως πολιτικό πόλο που έχει αντίπαλο τον ίδιο τον εαυτό

 

 

Το πριν περίπου έξι μήνες ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 41% , όντως δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας .

Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης και λογω των χαμηλών ποσοστών του δεύτερου και του τρίτου κόμματος καθιστούν το κυβερνών κόμμα ως πολιτικό πόλο που έχει αντίπαλο τον ίδιο τον εαυτό του .

Η ιστορία έχει δείξει ότι η δεύτερη τετραετία των κομμάτων εξουσίας είναι παραδοσιακά, η πλέον κομβική για την πορεία τους .
Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια της «δεύτερης τετραετίας» μετά από μια μακρά περίοδο νηνεμίας.
Σοβαρές δημοσκοπικές διαρροές καταγράφονται προς τα δεξιά, με την Εκκλησία, να είναι σε συντριπτικό ποσοστό αντίθετη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών , αλλά και την αναταραχή στα μέτωπα των φοιτητών και των αγροτών να προβληματίζουν .

Για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το νομοσχέδιο θα περάσει με πολύ σημαντική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτό από μόνο του θα εκπέμψει ένα μήνυμα πολιτικής πυγμής προς την κοινή γνώμη .

Την ίδια ώρα – σε πολιτικό επίπεδο – κανείς δεν πρέπει να ξεχναει ότι η κοινωνία έχει πάντα πολύ ψηλά , βασικούς θεσμούς όπως η εκκλησία , η δικαιοσύνη και οι ένοπλες δυνάμεις .

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να υπολογίσει περισσότερο το DNA της κεντροδεξιάς παράταξης .

Από το πώς θα το πράξει μπορεί να διαφανούν και οι όποιες μελλοντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό .

Για την ώρα δεν διαφαίνονται , αλλά τίποτα δεν αποκλείεται σε μια κοινωνία που κυρίως λογω της ακριβείας συμπιέζεται στο έπακρο .

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos