Ροή ειδήσεων

Η ΓΣΕΕ για την πανδημία: Ενημέρωση και γνώση – Εμβολιασμός και Αλληλεγγύη

 

Ως «Μοναδικά μας όπλα» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την ενημέρωση τη γνώση, τον εμβολιασμό και την αλληλεγγύη.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι: «Οι ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο του αγώνα εναντίον της πανδημίας – ενόψει του 4ου “κύματος”, λόγω της μετάλλαξης Δ- μας υποχρεώνουν όλους τους φορείς εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων, να αναλάβουμε δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίας για να προχωρήσει στα επιθυμητά – σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων- επίπεδα ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, ώστε να επιτευχθεί το “τείχος προστασίας”.

Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτραπούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέγεθος και την δυνατότητα του 4ου κύματος της πανδημίας.

Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία αντέχουν νέες καραντίνες, εκατόμβες νεκρών από τις μολύνσεις και χιλιάδων νέων και φτωχών εξαιτίας μιας ασύμμετρης αντίδρασης της πανδημίας στις κοινωνικές δυνάμεις.

πανδημία προφανώς δεν είναι ταξική, καθώς πλήττει τους πάντες, όμως η κοινωνικοοικονομική της επίπτωση είναι ασύμμετρη, καθώς πλήττει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων».

Επίσης η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως: «Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να ενημερωθούν και να πειστούν οι συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Καλούμε:
-τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις
-τις Εργοδοτικές Οργανώσεις
-τις Εκκλησίες όλων των δογμάτων
-τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών
-την Κυβέρνηση και τα Κόμματα του πολιτικού συστήματος

• να πρωτοστατήσουν χωρίς αστερίσκους και “… ναι μεν αλλά…” για την ενημέρωση των πολιτών με επιχειρήματα και πειθώ
• να συνεργαστούν σε καμπάνιες ενημέρωσης και δράσεων
• να μην επιστρέψουμε με επαμφοτερίζουσες ρητορικές και συμπεριφορές να χτίζονται “καριέρες” πάνω στο θάνατο και την κοινωνική ερήμωση.

Κυρίως καλούμε:
-τις Εργοδοτικές Οργανώσεις
• να γενικεύσουν τις καλές πρακτικές πολλών και σοβαρών επιχειρήσεων που με ενημέρωση και κίνητρα βοηθούν σημαντικά στον εμβολιασμό των εργαζομένων. Είμαστε έτοιμοι και δημοσίως ζητάμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε κοινές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
-την Κυβέρνηση
• να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λαμβάνει μέτρα χωρίς δεύτερες σκέψεις και κοντόφθαλμους υπολογισμούς πολιτικού κόστους.
-όλα τα Κόμματα
• να καθίσουν στο τραπέζι της εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης για μια εθνική στρατηγική και τακτική που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο “τείχος ανοσίας”.
Ούτε κοινωνικοί αγώνες, ούτε πολιτική αντιπαράθεση έχουν μέλλον αν αγνοούν την ανθρώπινη ζωή και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες».

Πηγή

Check Also

Φορολογικές απάτες: Πρόστιμα 100.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και σε εταιρείες μηχανοργάνωσης

Υψηλά πρόστιμα, τα οποία ανέρχονται σε 10.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *