Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΙΖΑ

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΙΖΑ

  Του Βασίλη Ταλαμαγκα Η είδηση από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ξεκάθαρη . Η χώρα θα απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται βίζα να υποβάλλουν αίτηση για ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια πριν από την είσοδό τους στη χώρα, σε μια κίνηση που θεωρείται η μεγαλύτερη ανατροπή σε ό,τι αφορά τις διασυνοριακές μετακινήσεις εδώ και

 

Του Βασίλη Ταλαμαγκα

Η είδηση από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ξεκάθαρη . Η χώρα θα απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται βίζα να υποβάλλουν αίτηση για ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια πριν από την είσοδό τους στη χώρα, σε μια κίνηση που θεωρείται η μεγαλύτερη ανατροπή σε ό,τι αφορά τις διασυνοριακές μετακινήσεις εδώ και δεκαετίες.
Οι κάτοχοι διαβατηρίων που επί του παρόντος φθάνουν στη χώρα χωρίς προκαταρκτικό έλεγχο -συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και άλλων χωρών- θα πρέπει όλοι να υποβάλουν αίτηση και να πληρώσουν για ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια μέχρι το τέλος του 2024.
Οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί υπήκοοι και τα άτομα με καθεστώς εγκατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εξαιρούνται από το σύστημα.
Η κυβέρνηση λέει ότι το σύστημα θα ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων και συγκρίνεται με αυτό που χρησιμοποιούν χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.
Η Βρετανία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι βάσει των ισχυόντων κανόνων δεν διαθέτει απολύτως ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα.
Το κόστος της ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά αναμένεται να κυμαίνεται σε παρόμοια κλίμακα με αυτά τα συστήματα. Το ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής άδειας των ΗΠΑ κοστίζει 21 δολάρια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή το δικό της ψηφιακό σύστημα έκδοσης ταξιδιωτικών αδειών, με την ονομασία ETIAS, για υπηκόους που δεν χρειάζονται βίζα το 2024 και θα επιτρέπει ταξίδια εντός 30 χωρών.
Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ή μέσω μιας εφαρμογής. Όσοι διαθέτουν βιομετρικά διαβατήρια θα τα σαρώνουν χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους, και μάλλον μέσω μιας εφαρμογής θα υποβάλλουν την φωτογραφία του προσώπου τους .
Η επεξεργασία τους θα γίνεται αυτόματα και η απόφαση θα αποστέλλεται εντός τριών ημερών.
Ενώ είχε διαφημιστεί πριν από χρόνια ότι καταργούμε τα σύνορα και πάμε σε μια ενιαία Ευρωπαϊκή Ένωση , αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα εθνικά χαρακτηριστικά , τώρα η ρότα αλλάζει . Γυρίζουμε στα κράτη των εθνών που συνυπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Πάντως είναι εμφανές με τις μέχρι σήμερα εξελίξεις ότι το πουλόβερ ξηλώνεται ….

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν