Η έκθεση εικονικής πραγματικότητας “Whispering Lights” εγκαινιάζεται στις Βρυξέλλες

Η έκθεση εικονικής πραγματικότητας “Whispering Lights” εγκαινιάζεται στις Βρυξέλλες

Η ειδικός στην εικονική πραγματικότητα Marine Haverland και η πρώην προγραμματίστρια οπτικοακουστικών αφηγήσεων Laure Hendrickx παρουσίασαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες την νέα τους έκθεση, με όνομα “Whispering Lights”. Η έκθεση συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με φωτογραφίες φθορισμού, δημιουργώντας μια καθηλωτική εικόνα για όσους την αντικρίζουν. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου έως και

whispering lights

Η ειδικός στην εικονική πραγματικότητα Marine Haverland και η πρώην προγραμματίστρια οπτικοακουστικών αφηγήσεων Laure Hendrickx παρουσίασαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες την νέα τους έκθεση, με όνομα “Whispering Lights”. Η έκθεση συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με φωτογραφίες φθορισμού, δημιουργώντας μια καθηλωτική εικόνα για όσους την αντικρίζουν.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Μαΐου. Η διοργάνωσή της γίνεται στο κτίριο Reset, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» των Βρυξελλών και έχει έκταση 1.800 τετραγωνικά μέτρα. Οι θεατές θα μπορούν να παρατηρήσουν ψηφιακά έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά στο Βέλγιο. Παρουσιάζεται ως «κυνήγι θησαυρού», στο οποίo τοποθετούνται πολυμορφικά έργα της καλλιτέχνιδας Laetitia Bica.

Η Bica φωτογραφίζει με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο φυτά από όλη την Νότια Ευρώπη, τα οποία ήρθαν στην χώρα του Βελγίου μέσω μεταναστών, κυρίως από την Ιταλία.

Σε έναν μακρύ διάδρομο αλλά και σε μια ειδική αίθουσα προβάλλονται βίντεο του Antoine De Schuyter, ενός καλλιτέχνη που είναι κάτοικος Βρυξελλών. Τα έργα του είναι πραγματικά πλάνα, που όμως παραμορφώνονται ώστε να προκύψει ένα αποτέλεσμα αφηρημένο και καθηλωτικό για αυτόν που τα βλέπει.

Επίσης στην έκθεση υπάρχουν δύο τμήματα εικονικής πραγματικότητας, μία με τα έργα κινουμένων σχεδίων της Laetitia Bica και η άλλη με την ταινία αποφοίτησης του Marc Zimmerman, ενός Γερμανού καλλιτέχνη κινουμένων σχεδίων.

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν