Ροή ειδήσεων

Ηράκλειο: «Έσπασαν» τα ισόβια για 29χρονη που σκότωσε γείτονα της με μαχαίρι

Δεκτοί έγιναν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό, οι ισχυρισμοί «περί μειωμένου καταλογισμού» της 29χρονης που είχε σκοτώσει τον 35χρονο γείτονά της, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την ανθρωποκτονία και 2 ετών για την κατηγορία οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η γυναίκα που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της, συμπληρώνοντας ότι η κατάστασή της ήταν τέτοια που δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε.

Η 29χρονη κατά την απολογία της, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά και νεανικά της χρόνια, την εμπλοκή της με τα ναρκωτικά και την πορνεία, ενώ το δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια, καταδικάζοντάς την σε ποινή κάθειρξης 17 ετών για την ανθρωποκτονία και για την κατηγορία οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της 29χρονης εμφανίστηκε η μητέρα της, η οποία μίλησε για τα προβλήματα με τις εξαρτήσεις που αντιμετωπίζει η κόρη της από τα 12 χρόνια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, δικηγόρος Αθηνών, Γεώργιος Σιώρος, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνοντας, ότι οι ισχυρισμοί «περί μειωμένου καταλογισμού» έγιναν ομόφωνα δεκτοί από δικαστές και ενόρκους. Η δολοφονία που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αφού η 29χρονη είχε μαχαιρώσει και τραυματίσει θανάσιμα τον γείτονά της για μία παρατήρηση.

Check Also

Μ. Χρυσοχοΐδης για πυρκαγιές: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Διατηρούμε τον έλεγχο (video)

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *