ΗΠΑ: Χάκερ επιτέθηκαν σε πολλές υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι ελάττωμα ασφαλείας σε λογισμικό

ΗΠΑ: Χάκερ επιτέθηκαν σε πολλές υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι ελάττωμα ασφαλείας σε λογισμικό

Στο στόχαστρο μιας παγκόσμιας εκστρατείας χάκερ μπήκαν πολλές αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Οι ίδιοι εκμεταλλεύονται ένα τρωτό σημείο σε ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA). Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αφού ανακαλύφθηκε το ελάττωμα ασφαλείας στο λογισμικό μεταφοράς αρχείων MOVEit, ανέφερε ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της

Hacker | χάκερ

Στο στόχαστρο μιας παγκόσμιας εκστρατείας χάκερ μπήκαν πολλές αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Οι ίδιοι εκμεταλλεύονται ένα τρωτό σημείο σε ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA).

Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αφού ανακαλύφθηκε το ελάττωμα ασφαλείας στο λογισμικό μεταφοράς αρχείων MOVEit, ανέφερε ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της CISA, Έρικ Γκόλντστιν.

«Εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τις συνέπειες και να διασφαλίσουμε την έγκαιρη αποκατάσταση» τυχόν βλαβών, είπε ακόμη ο ίδιος.

Πάντως, η CISA, το FBI και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν.

Η διευθύντρια της CISA, Τζεν Ίστερλι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν κάποιες «σημαντικές επιπτώσεις» από την κυβερνοεπίθεση αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos