ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα από το πέρασμα του “Άιντα” – Ένας νεκρός

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα από το πέρασμα του “Άιντα” – Ένας νεκρός

Χωρίς ρεύμα άφησε ολόκληρη τη Νέα Ορλεάνη χθες Κυριακή ο τυφώνας Άιντα, ο οποίος έπληξε τα εδάφη της με ανέμους 235 χιλιομέτρων την ώρα, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πτώση δένδρου. Η εταιρεία ενέργειας Entergy ανακοίνωσε πως υπέστη «καταστροφική» ζημιά στο δίκτυό της αφήνοντας σχεδόν 700.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση. Προς


Χωρίς ρεύμα άφησε ολόκληρη τη Νέα Ορλεάνη χθες Κυριακή ο τυφώνας Άιντα, ο οποίος έπληξε τα εδάφη της με ανέμους 235 χιλιομέτρων την ώρα, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πτώση δένδρου.

Η εταιρεία ενέργειας Entergy ανακοίνωσε πως υπέστη «καταστροφική» ζημιά στο δίκτυό της αφήνοντας σχεδόν 700.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση. Προς το παρόν το μόνο ρεύμα παρέχεται από γεννήτριες.

Ο “Άιντα”, που έφθασε πάνω από το έδαφος της ως τυφώνας Κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, έχει εξασθενήσει στην Κατηγορία 2, όμως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

(NOAA via AP)

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων NHC, ο Άιντα βρισκόταν το πρωί 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους ως και 165 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Αναμένεται να πέσει κι άλλο η έντασή του μέσα στο επόμενο 24ωρο, αλλά θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ημέρες ακόμη. Θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση καταστροφής, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποδέσμευση ομοσπονδιακών χρηματικών πόρων για να βοηθηθεί η Πολιτεία.

 

ertnews.grΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν