ΗΠΑ: Η θερινή ώρα επηρεάζει τη σωματική και ψυχική μας υγεία, υποστηρίζουν ερευνητές

ΗΠΑ: Η θερινή ώρα επηρεάζει τη σωματική και ψυχική μας υγεία, υποστηρίζουν ερευνητές

Οι γιατροί της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου (AASM) ζήτησαν την κατάργηση της θερινής ώρας, επικαλούμενοι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης της μόνιμης κανονικής ώρας, καθώς, όπως λένε, το βιολογικό μας ρολόι θα συγχρονιζόταν καλύτερα με μια μόνιμη κανονική ώρα. «Επειδή επηρεάζει το βιολογικό

bedroom-1006526_1280

Οι γιατροί της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου (AASM) ζήτησαν την κατάργηση της θερινής ώρας, επικαλούμενοι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης της μόνιμης κανονικής ώρας, καθώς, όπως λένε, το βιολογικό μας ρολόι θα συγχρονιζόταν καλύτερα με μια μόνιμη κανονική ώρα.

«Επειδή επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι, η θερινή ώρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Η μόνιμη κανονική ώρα είναι η βέλτιστη επιλογή για την υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε ο Αντίλ Ρίσι, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας της AASM.

Η AASM είχε δείξει προηγουμένως σε μελέτη το 2020 ότι η αλλαγή της ώρας σε θερινή, συνδέεται με «αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, καρδιαγγειακών συμβάντων και διαταραχών της διάθεσης», καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτή την αλλαγή.

Μια μελέτη με περισσότερους από 185.000 Δανούς διαπίστωσε ότι τα καταθλιπτικά επεισόδια αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 10% κατά τη μετάβασηςαπό τη θερινή στην κανονική ώρα. Η θέση για την κατάργηση της θερινής ώρας υποστηρίζεται επίσης από οργανισμούς όπως το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.

«Η μόνιμη κανονική ώρα βοηθά στον συγχρονισμό του βιολογικού μας ρολογιού με την ανατολή και τη δύση του ήλιου. Αυτός ο φυσικός συγχρονισμός είναι βέλτιστος για τον υγιή ύπνο ο οποίος είναι απαραίτητος για την υγεία, τη διάθεση, την απόδοση και την ασφάλεια», δήλωσε ο Τζέιμς Ρόουλεϊ, πρόεδρος της AASM. Ωστόσο, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε τον νόμο The Sunshine Protection Act τον Μάρτιο του 2022, ο οποίος θα καταστήσει μόνιμη τη θερινή ώρα στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Independent

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos