ΗΠΑ: Εταιρεία παρουσίασε δελφίνι-ρομπότ για θεματικά πάρκα

ΗΠΑ: Εταιρεία παρουσίασε δελφίνι-ρομπότ για θεματικά πάρκα

Ένα δελφίνι-ρομπότ που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα αιχμαλωτισμένα ζώα σε θεματικά πάρκα, παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία Edge Innovations, που εξειδικεύεται στα animatronics και τα ειδικά εφφέ. Το ρομπότ μήκους 2,5 μέτρων έχει δέρμα φτιαγμένο με σιλικόνη και η τιμή του μπορεί να φτάσει στα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ελπίζει ότι μελλοντικά, αυτά τα ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία των επισκεπτών σε θεματικά πάρκα, αντί για πραγματικά ζώα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

«Υπάρχουν περίπου 3.000 δελφίνια που ζουν σε συνθήκες  αιχμαλωσίας και που αποφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε υπάρχει προφανώς μια διάθεση να γνωρίσει και να μάθει ο κόσμος για τα δελφίνια» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Edge Innovations, Γουόλτ Κόντι.

Η Edge Innovations έχει δημιουργήσει τα υδρόβια πλάσματα για ταινίες όπως το «Free Willy», το «Deep Blue Sea» και το «Anaconda».

Τα animatronics θα μπορούσαν να φέρουν πίσω στους ζωολογικούς κήπους και τα θεματικά πάρκα το κοινό που αποδοκιμάζει τη χρήση αληθινών, ζωντανών ζώων, είπε ο Κόντι.  Σήμερα, περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει ή περιορίσει τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα.

 

ΠΗΓΗ: ABC

 

www.ert.gr

Check Also

Σκελετός παιδιού 78.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Κένυα – Πρόκειται για την αρχαιότερη ταφή

Σκελετός 3χρονου παιδιού που έζησε πριν από 78.000 χρόνια αποκαλύφθηκε, μέσα σε σπηλιά,  κατά τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *