ΗΠΑ: Αινιγματική ανακοίνωση του πρόεδρου κοινοβουλευτικής επιτροπής περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια» από την Ρωσία

ΗΠΑ: Αινιγματική ανακοίνωση του πρόεδρου κοινοβουλευτικής επιτροπής περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια» από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της αμερικανικής βουλής εξέδωσε σήμερα μια αινιγματική ανακοίνωση περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια», η οποία σύμφωνα με πηγές σχετίζεται με τη Ρωσία. Ο Μάικ Τέρνερ κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν το ζήτημα ώστε να εξετασθεί το πώς θα πρέπει να

Joe Biden

Ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της αμερικανικής βουλής εξέδωσε σήμερα μια αινιγματική ανακοίνωση περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια», η οποία σύμφωνα με πηγές σχετίζεται με τη Ρωσία. Ο Μάικ Τέρνερ κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν το ζήτημα ώστε να εξετασθεί το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της.

«Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί μας να μπορέσουν να συζητήσουν ανοικτά τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», υπογραμμίζει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρουν ότι η «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» στην οποία αναφέρθηκε ο Μάικ Τέρνερ σχετίζεται με τη Ρωσία και αφορά ειδικότερα τον τομέα της αεροδιαστημικής, χωρίς να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η αινιγματική δήλωση του Τέρνερ έγινε μεσούσης της έντονης αντιπαράθεσης στο Κογκρέσο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς «σκληροπυρηνικοί» Ρεπουμπλικάνοι προτάσσουν το δόγμα «Πρώτα η Αμερική».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ένθερμος σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε πάντως σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι «δεν υπάρχει λόγος συναγερμού».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δεν έκρυψε την έκπληξή του για την απόφαση του Τέρνερ να εκδώσει ανακοίνωση ενόψει μάλιστα προγραμματισμένης για αύριο Πέμπτη συνάντησης με τους ηγέτες του Κογκρέσου.

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos