Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας απεικονίζει τη κλίμακα μόλυνσης από τον κοροναϊό

Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας απεικονίζει τη κλίμακα μόλυνσης από τον κοροναϊό

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ο κοροναϊός έμοιαζε να επηρεάζει μόνο μια μικρή περιοχή του πλανήτη. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα, συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας. Παρόλη την καθημερινή ενημέρωση όμως, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς σε τι κλίμακα συμβαίνει.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δίνει η εταιρία Flow Immersive με την οπτικοποίηση δεδομένων και τη δημιουργία ενός ιχνηλάτη (tracker) συμβατού με ακουστικά επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Η εταιρεία συνέλεξε όλα τα πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τον κοροναϊό και μέσω του λογισμικού Flow δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη που μπορεί να δει κανείς με ακουστικά όπως είναι τα Magic Leap. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν την εξάπλωση του ιού από τα μέσα Ιανουαρίου, βλέποντας την ταχεία ακίδα που υποδεικνύει πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί έως σήμερα. Στην αρχή της απεικόνισης, η Flow παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς και πού ξεκίνησε ο κοροναϊός, με τρισδιάστατα γραφήματα.

Το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διάφορες πλατφόρμες από κινητά τηλέφωνα έως ακουστικά, ενώ η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται οι ενημερώσεις χωρίς ανάγκη κωδικού.

Η εφαρμογή ονομάζεται ‘nCoV-2019 Tracker’ και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που παρέχει το δισδιάστατο γραφικό της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει το Κέντρο Johns Hopkins για την Επιστήμη και Μηχανική Συστημάτων, το Lancet και το Associated Press.

Όπως και το γραφικό της WSJ, η εφαρμογή παρέχει ένα διαδραστικό χρονοδιάγραμμα της επιδημίας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των αναφερόμενων περιστατικών από κάθε εκπροσωπούμενη χώρα. Επίσης, διαθέτει και μια τρισδιάστατη υδρόγειο σφαίρα που επιτρέπει στον χρήστη να κινηθεί μέσα στον χώρο.

ΠΗΓΗ: VRFocus

 

 

 

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Μειώνει την πιθανότητα ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Σαντορίνη η άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Οι διαχρονικές μεταβολές στη στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έχουν επηρεάσει το χρόνο των εκρήξεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *