Εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας αντιγράφει και επικολλά αντικείμενα από την πραγματική ζωή

Εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας αντιγράφει και επικολλά αντικείμενα από την πραγματική ζωή

Ένας νεαρός Γάλλος σχεδιαστής και προγραμματιστής από το Παρίσι, ανέπτυξε ένα εργαλείο που μπορεί να φωτογραφήσει πραγματικά αντικείμενα και να μεταφέρει την φωτογραφία σε οποιοδήποτε λογισμικό πρόγραμμα υπολογιστή, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η εφαρμογή AR Copy Paste του Συρίλ Ντιάν, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και της μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό αντικειμένων στον φυσικό κόσμο και την αυτόματη αφαίρεση του φόντου της εικόνας. Όταν οι χρήστες φωτογραφίσουν το αντικείμενο, στη συνέχεια πρέπει να μετακινήσουν το smartphone τους πάνω από την οθόνη του υπολογιστή τους για να επικολλήσουν την φωτογραφία σε ένα συμβατό πρόγραμμα υπολογιστή, όπως το Photoshop ή το InDesign.

Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα που ανέπτυξε ως μέρος δύο ερευνητικών έργων του, ενώ συνεχίζει την έρευνά του στο Google Cultural Institute Lab. 

Η εφαρμογή λειτουργεί με ειδικό λογισμικό που πρέπει να εγκατασταθεί στο smartphone, ενώ απαιτείται ένας τοπικός διακομιστής μεταξύ του κινητού και του υπολογιστή ώστε να επιτρέπεται η επικοινωνία των δύο συσκευών. Αυτό λειτουργεί μόνο με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνων του Photoshop αυτήν τη στιγμή.

Για να εφαρμόσει την ιδέα του ο Ντιάν συνδύασε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης BASNet (που επιτρέπει σε ένα smartphone να αναγνωρίζει αντικείμενα σε μια φωτογραφία και να τα αποκόψει από το περιβάλλον τους) με την OpenCV SIFT (τεχνολογία συγχρονισμού κινητού και υπολογιστή, χάρη στην οποία το λογισμικό εντοπίζει το αντικείμενο που θέλουμε να επικολλήσουμε). Η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη από τη λήψη φωτογραφιών, την αποστολή τους στο διαδίκτυο και την επεξεργασία τους.

Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι πειραματική, αλλά ο νεαρός προγραμματιστής πιστεύει ότι μελλοντικά θα μπορούσε να υοθετηθεί για την διαδικτυακή πώληση ρούχων, επίπλων ή άλλων αντικειμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο Ντιάν, είχε πάνω από 5 εκατομμύρια θεάσεις έως σήμερα. Μάλιστα, ο Γάλλος προγραμματιστής είχε ήδη αρκετές επαφές με παράγοντες από τον εκπαιδευτικό και τον μεσιτικό χώρο.

ΠΗΓΗ: Francetv

www.ert.gr

Check Also

Ανησυχεί η μετάλλαξη “Δέλτα” – ” Αν δεν εμβολιαστείτε θα μολυνθείτε” λένε οι επιστήμονες

Ανησυχία προκαλεί το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό. Σύμφωνα με τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *