Ροή ειδήσεων

Επιστήμονες κατασκεύασαν ηλεκτρικό σκούτερ που χωράει σε σακίδιο πλάτης

Επιστήμονες κατασκεύασαν ηλεκτρικό σκούτερ που χωράει σε σακίδιο πλάτης

Ομάδα ερευνητών και σχεδιαστών από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, κατασκεύασε ένα φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ, κατάλληλο για όσους μετακινούνται καθημερινά, είτε σε μικρές αποστάσεις είτε χρησιμοποιώντας μέσα συγκοινωνίας. Το σκούτερ είναι ελαφρύ και αρκετά μικρό όταν είναι ξεφούσκωτο, ώστε να χωράει σε ένα σακίδιο πλάτης.

Το Poimo έχει τέσσερις τροχούς για αυξημένη σταθερότητα, τοποθετώντας παράλληλα τον αναβάτη σε μία αρκετά άνετη θέση και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κινείται και στο πεζοδρόμιο και σε βοηθητικούς δρόμους.

Το πρωτότυπο Poimo, (που σημαίνει φορητή και φουσκωτή κινητικότητα), είναι φτιαγμένο από θερμοπλαστικό σώμα πολυουρεθάνης, ένα ισχυρό πλαστικό ύφασμα, ραμμένο έτσι ώστε να φουσκώνει στο σχήμα ενός απλού ποδηλάτου μέσα σε 71 δευτερόλεπτα και μπορεί να μεταφέρει έναν αναβάτη που ζυγίζει έως και 80 κιλά. Διαθέτει μικρούς τροχούς με κινητήρες συνδέονται στο κάτω μέρος, καθώς και μια μπαταρία και ένα ασύρματο χειριστήριο. Η ομάδα τελειοποιεί τώρα το σχέδιο για να το κάνει ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό σε ανώμαλους δρόμους.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο συνεργάστηκε με το στούντιο σχεδιασμού Takram και τον ερευνητικό οργανισμό Mercari R4D, για την κατασκευή του Poimo, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε αυτό θα γίνει εμπορικά διαθέσιμο ή ποιο θα είναι το κόστος του.

 

ΠΗΓΗ: FastCompany

www.ert.gr

Check Also

Η θεραπευτική επίδραση των «μεταθανάτιων επισκέψεων»

Ο Ίαν και η Μισέλ Χορν ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι που ήταν παντρεμένο σχεδόν 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *