Ροή ειδήσεων

Επεισόδιο Πολάκη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά βρίσκεται ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Για σήμερα Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο ο Διοικητης του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δεν επέτρεψε να γίνει η συνάντηση σε ειδική αίθουσα, καθώς ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο Παύλος Πολακης, επιτέθηκε στον Διοικητή, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως φασιστικού χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία, ουσιαστικά του απαγόρευσε να απευθυνθεί στους εργαζόμενους. Δήλωσε ακόμα ότι με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Μπέας δίνει διαπιστευτήρια στον νέο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Δεν είναι γιατί θέλει να προφυλάξει κανέναν, είναι άλλη μια αντίληψη του πώς θέλουν να εργαλειοποιήσουν την πανδημία για να χτυπήσουν τα οποιαδήποτε δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα και και κανένας Λουδοβίκος δεν είναι αιώνιος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Μπέας: “Το Νοσοκομείο Χανίων θα λειτουργήσει κανονικότατα” – Πώς θα αντιμετωπιστούν οι αναστολές

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της περασμένης Τρίτης ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. Ο κ. Μπέας υποστήριξε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και μετά τις αναστολές προσωπικού, καθώς ο αριθμός όσων θα βγουν σε αναστολή δεν είναι μεγάλος:

Είμαστε στους 135 που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά υπάρχει μαζική προσέλευση τις τελευταίες μέρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 51 νοσηλευτές στους 551 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο στο 95%,  μόνο 12 ιατροί στους 257 είναι ανεμβολίαστοι. Συντριπτικό ποσοστό του προσωπικού στο νοσοκομείο έχει εμβολιαστεί, ενώ υπάρχει και αριθμός προσωπικού που θα σπεύσει να εμβολιαστεί σήμερα. Θεσμικά όργανα, όπως το επιστημονικό συμβούλιο, η επιτροπή λοιμώξεων, αλλά και γιατροί έχουν μιλήσει στο προσωπικό και μπορούμε να πούμε πια ότι το νοσοκομείο Χανίων είναι εμβολιασμένο σχεδόν κατά 90%. Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικότατα, όπως και πριν.

Ο κ. Μπέας εξήγησε ότι η αναπλήρωση όσων βγαίνουν σε αναστολή θα έρθει σε μεγάλο βαθμό από την ανάκληση των αδειών:

“Στο σύνολο του προσωπικού ενός οργανισμού, στατιστικά, ένα ποσοστό 10-15% μόνιμα απουσιάζει, είτε με άδειες, κυκλικά, είτε με ρεπό, είτε με αναρρωτικές, είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το νοσοκομείο Χανίων, με 10% απόντων λόγω αναστολών, αλλά με δεδομένο ότι αναστέλλονται οι άδειες, θα είναι ουσιαστικά στη συνήθη λειτουργία του από 1η Σεπτεμβρίου. Και οι μεμονωμένες περιπτώσεις καλύπτονται.”

Ακόμα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων τόνισε ότι έχει καταστρωθεί σχέδιο με προβλέψεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης:

“Όλα τα Νοσοκομεία και το δικό μας έχει καταθέσει, σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης. Σε μας δεν υφίσταται ζήτημα μεταφοράς προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία.  Θα ανοίξουν οι πλατφόρμες επικουρικού προσωπικού για να έρθουν καινούριοι συνάδελφοι, ενώ σε ειδικότητες χαμηλής εξειδίκευσης μπορούμε να κάνουμε μικρούς συνοπτικούς διαγωνισμούς και να προσκαλέσουμε εταιρίες φύλαξης, καθαριότητας ή σίτισης για να καλύψουν τα κενά.”

Ο κ. Μπέας σχολίασε και τα όσα είχε πει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ιδρύματος, πως με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία:

“Είναι αυθαίρετη συλλογιστική. Η διοίκηση του Νοσοκομείου τι να κάνει, να το αφήσει χωρίς καθαριότητα και φύλαξη; Αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι, θα υπήρχε ανάγκη να ζητήσουμε προσφορές από εταιρίες; Δεν είναι επιλογή της διοίκησης αυτό.”

Τέλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κάλεσε όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν έστω και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας και δήλωσε ότι κανείς δεν περισσεύει:

“Θέλουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Και σήμερα ακόμα είμαστε εδώ, όλοι οι θεσμικοί φορείς του νοσοκομείου, για να βοηθήσουμε όποιον συνάδελφο έχει ακόμα κάποια ανησυχία. Είναι πράξη ευθύνης για έναν υγειονομικό, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αλλά και απέναντι στον ίδιο τον εαυτό του και τους οικείους του, τους ασθενείς και την κοινωνία, να είναι μπροστάρης στον αγώνα και εμβολιασμένος. Έχουμε ξεπεράσει στο εμβολιαστικό κέντρο του νομού Χανίων τους 45.000 εμβολιασμούς, δεν μπορεί να έρχονται παιδάκια 12 ετών με τους γονείς τους να εμβολιάζονται και να μην εμβολιάζεται ο υγειονομικός.”Πηγή

Check Also

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε 3-4 χρόνια μετά την πανδημία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της

Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη του Σωτήρη Τσιόδρα, για την εξέλιξη του κορονοϊού. «Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *