Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Χειροπέδες στον Έκτορα Κουφοντίνα

Στην προσαγωγή δεκάδων μπαχαλάκηδων οι οποίοι για μια ακόμα μέρα διαδήλωσαν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά από σοβαρά επεισόδια. Μεταξύ των προσαχθέντων και ο γιος του αρχιδολοφόνου της 17Ν Έκτωρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να κλείσουν τους δρόμους και τους απώθησαν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου προσπάθησαν να κάνουν πορεία στην οδό Σταδίου, αλλά και πάλι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να κλείσουν το δρόμο, ενώ προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη συνέχεια μια ομάδα κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με τον «Αίαντα», ενώ το ίδιο έγινε λίγα λεπτά αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, προκειμένου και πάλι, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Σημειώνεται πως κατά την ανάλογη συγκέντρωση που έλαβε χώρα χθες, Παρασκεύη, ξέσπασαν επεισόδια και οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 10 προσαγωγές.  Η αστυνομία χθες προχώρησε σε χρήση χημικών, ενώ χρησιμοποιήθηκε και «Αύρα» για να διαλυθεί το πλήθος.

Το άρθρο Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Χειροπέδες στον Έκτορα Κουφοντίνα εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.
Πηγή

Check Also

ΕΜΑ: Δεν υπάρχει σύνδεση των εμβολίων Pfizer και Moderna με περιπτώσεις θρομβοεμβολών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξακολουθεί να παρακολουθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των εμβολίων των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *