Επίθεση των ΗΠΑ στην Καμπούλ: Χτύπησαν παγιδευμένο όχημα

Επίθεση των ΗΠΑ στην Καμπούλ: Χτύπησαν παγιδευμένο όχημα

Νέα πλήγμα σε βάρος του παραρτήματος του ISIS στο Αφγανιστάν και δη στην Καμπούλ πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. Το δεύτερο πλήγμα κατά πυρήνων του ISIS στην Καμπούλ (ISIS-K) επιχείρησαν οι ΗΠΑ την Κυριακή, ανταποδίδοντας πυρά για την επίθεση στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν από την οποία


Νέα πλήγμα σε βάρος του παραρτήματος του ISIS στο Αφγανιστάν και δη στην Καμπούλ πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Το δεύτερο πλήγμα κατά πυρήνων του ISIS στην Καμπούλ (ISIS-K) επιχείρησαν οι ΗΠΑ την Κυριακή, ανταποδίδοντας πυρά για την επίθεση στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν από την οποία σκοτώθηκαν και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτική επίθεση στην Καμπούλ. Νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των Ταλιμπάν, οι ΗΠΑ έπληξαν παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, που βρισκόταν σε αποστολή αυτοκτονίας και αποτελούσε άμεση απειλή για το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Διεθνή media επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι λεπτομέρειες της επίθεσης παραμένουν ασαφείς. Νωρίτερα ακούστηκε έκρηξη στην Καμπούλ Μαξ αναδύθηκε μαύρος καπνός από σημείο κοντά στο αεροδρόμιο. Άλλες αναφορές για ανήλικο νεκρό δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.

Η επίθεση είχε ως στόχο μέλη του αφγανικού κλάδου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, IS-K, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την αμερικανική επιχείρηση και δεν είναι σαφές εάν σχετίζεται με την επίθεση με ρουκέτα σε ακίνητο κοντά στο αεροδρόμιο που είχε αναφερθεί νωρίτερα.

Αδιασταύρωτες πληροφορίες που μεταδίδονται από το RT και άλλα media αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα ανήλικο παιδί. Ακόμα δεν είναι σαφές όμως αν υπάρχουν δύο επιθέσεις από ΗΠΑ και Ταλιμπάν ή μια που προκάλεσε την απώλεια -εφόσον επιβεβαιωθεί-.Νωρίτερα για επικείμενη επίθεση του ISIS-K στην Καμπούλ είχε προειδοποιήσει ο Τζο Μπάιντεν και έτσι, αρχικά η έκρηξη ερμηνεύθηκε ως τρομοκρατική επίθεση.

Τα πλήγματα των ΗΠΑ κατά των υπευθύνων της επίθεσης είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του ο Τζο Μπάιντεν θέλοντας έτσι να μετριάσει το ήδη βαρύ πολιτικό κόστος της άρον, άρον αποχώρησης των ΗΠΑ.

crisismonitorΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν