Εξοργίζει ο Μεντβεντεφ-Η αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ευκαιρία να επανέλθει η θανατική ποινή.

Εξοργίζει ο Μεντβεντεφ-Η αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ευκαιρία να επανέλθει η θανατική ποινή.

Το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων που ασκούν εξουσία στην Ρωσία έδειξε με τις δηλώσεις του και σήμερα ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν ανώτατο στέλεχος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Λίγες ώρες μετά την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έναν οργανισμό ο οποίος είναι θεματοφύλακας και για την προστασία

Το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων που ασκούν εξουσία στην Ρωσία έδειξε με τις δηλώσεις του και σήμερα ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν ανώτατο στέλεχος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Λίγες ώρες μετά την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έναν οργανισμό ο οποίος είναι θεματοφύλακας και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Μεντβέντεφ αντέδρασε ως εξής:

Είπε ότι λυπεί την Ρωσία η αποβολή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να επαναφέρουμε την θανατική ποινή!

Η θανατική ποινή απαγορεύθηκε στην Ρωσία από την εποχή της Προεδρίας του Μπόρις Γέλτσιν το 1996 και επικυρώθηκε η απόφαση αυτή από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας το 1999.

Για να είναι μια χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην ισχύει στην επικράτειά της η θανατική ποινή.

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην κατάσχεση κεφαλαίων Ρώσων πολιτών και εταιρειών στο εξωτερικό με την κατάσχεση κεφαλαίων πολιτών και ξένων εταιρειών στη Ρωσία.

“Φυσικά, οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα αλλάξουν τίποτα. Αυτό είναι ξεκάθαρο ακόμη και σε αδαείς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ” είπε ο Μεντβέντεφ.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν