Εξαφανίστηκε ο μεταλλικός μονόλιθος στη Γιούτα και εμφανίστηκε μια πυραμίδα

Εξαφανίστηκε ο μεταλλικός μονόλιθος στη Γιούτα και εμφανίστηκε μια πυραμίδα

Λίγες ημέρες μετά την ανακάλυψή του, το μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο που κατάφερε αμέσως να «μαγνητίσει» το ενδιαφέρον του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου, πλέον αγνοείται. Στη θέση του φαίνεται να έχει τοποθετηθεί μια μικρή πυραμίδα και μια σύνθεση από πέτρες.

Στις 18 Νοεμβρίου, στην έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ ανακαλύφθηκε τυχαία από υπαλλήλους της Πολιτείας ένας μυστηριώδης μονόλιθος. Η μεταλλική κατασκευή είχε ύψος περίπου 3 μέτρα και ήταν στερεωμένη στο έδαφος.

«Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω δει τόσα χρόνια που πετάω» δήλωσε ο πιλότος του ελικοπτέρου, Μπρετ Χάτκινγκς, μιλώντας στο KSL, με αφορμή την ανακάλυψη του αντικειμένου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αντικείμενο ήταν κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι. Ωστόσο, η τυχαία ανακάλυψή του και η απόκοσμη μορφή του ενέπνευσαν θεωρίες περί εξωγήινων.

Σήμερα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών ανακοίνωσε την εξαφάνιση του αντικειμένου. «Έχουμε δεχθεί αξιόπιστες αναφορές ότι η παρανόμως τοποθετημένη δομή, η οποία είναι γνωστή ως “μονόλιθος” απομακρύνθηκε από τα δημόσια εδάφη [που εποπτεύει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών- BLM] από αγνώστους», ανέφερε η Υπηρεσία με ανάρτηση στο Facebook.

Στη θέση που εντοπίστηκε αρχικά ο μονόλιθος, πλέον βρίσκεται τοποθετημένη μια μικρή πυραμίδα κι ένα σύνολο από πέτρες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της KSL.

ΠΗΓΗ: KSL, CNN

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αλεξάνδρα Πιτσούνη

www.ert.gr

Check Also

ΕMA: ‘Εγκριση του εμβολίου Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 ετών πιθανόν στα τέλη Μαΐου

  Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της COVID-19 θα μπορούσε πιθανόν να λάβει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *