Ενώνουν δυνάμεις το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΑΠΘ με αθλητική δράση ενάντια στο ρατσισμό

Ενώνουν δυνάμεις το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΑΠΘ με αθλητική δράση ενάντια στο ρατσισμό

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, με συμμετοχή προσφυγόπουλων και ελληνόπουλων. Το ποδοσφαιρικό σκέλος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (γήπεδο Τζιτζιφιών Δήμου Καλλιθέας) στις 16 και 17 Οκτωβρίου

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, με συμμετοχή προσφυγόπουλων και ελληνόπουλων.

Το ποδοσφαιρικό σκέλος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (γήπεδο Τζιτζιφιών Δήμου Καλλιθέας) στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών ο Γιάννης Κουζής από το Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Το Πανεπιστήμιο έχει στενή σχέση με την κοινωνία και έτσι και με το ποδόσφαιρο που είναι το δημοφιλέστερο άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα.

Σήμερα βιώνουμε την εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου από διάφορα συμφέροντα και βλέπουμε φαινόμενα όπως η οπαδική βία και το μίσος. Εμπλεκόμενοι θέλουμε να περάσουμε ένα άλλο μήνυμα, την προσέγγιση λαών και πολιτισμών, ειδικά στις πιο μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών.

Στο τουρνουά δώσαμε το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα, επειδή είχε παγκόσμια αναγνώριση και ενώνει».

Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθούν τέτοιου τύπου διοργανώσεις.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι χαίρομαι που τα δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια περνάνε ένα μήνυμα προς την κοινωνία, ξεκάθαρο και έντονο, ότι αγκαλιάζουμε το ίδιο ζεστά όλους όσους βρίσκονται μέσα στη χώρα μας και μέσα από τον αθλητισμό στηρίζουμε την οποιαδήποτε δράση ενάντια στο ρατσισμό και την ταξική διάκριση γιατί είναι ζητήματα δημοκρατίας.

Από το Πάντειο Πανεπιστήμιο η Πρύτανης Χριστίνα Κουλούρη δήλωσε ότι η διοργάνωση θα αφήσει αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. «Tα δύο Πανεπιστήμια κάνουν μία παραδειγματική δράση και η καταπολέμηση του ρατσισμού είναι προγραμματικός στόχος του δημόσιου ελληνικού Πανεπιστημίου και το έχουμε κάνει πράξη καθώς φοιτούν σε εμάς παιδιά δεύτερης γενιάς. Επίσης η παρουσία μου είναι ενδεικτική και της έμφυλης διάκρισης στο χώρο του ποδοσφαίρου που η κυρίαρχη εικόνα θέλει τις γυναίκες να μην ασχολούνται, να μην το κατανοούν και να έχει καταγραφεί σαν ανδρικό σπορ».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το ΑΠΘ και το Πάντειο θα βάλουν πολλά γκολ στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν