Εμφύλιος Wagner – Ρωσίας: «Ο Πριγκόζιν απέτυχε να πυροδοτήσει έναν “αδελφοκτόνο” πόλεμο»

Εμφύλιος Wagner – Ρωσίας: «Ο Πριγκόζιν απέτυχε να πυροδοτήσει έναν “αδελφοκτόνο” πόλεμο»

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο Ναρίσκιν αναφερόταν σε αυτό που οι ρωσικές Αρχές αποκαλούν ένοπλη ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

wagner53267819010

Ο Ναρίσκιν αναφερόταν σε αυτό που οι ρωσικές Αρχές αποκαλούν ένοπλη ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

ραμζάν καντίροφ | in.gr

Ο ηγέτης της Τσετσενίας ο οποίος μάχεται στο πλευρό του Πούτιν , Καντίροφ δήλωσε πριν από λίγο:

«Ό,τι συμβαίνει είναι μία πισώπλατη μαχαιριά, μια προδοσία και μια πραγματική στρατιωτική ανταρσία».

«Η εξέγερση πρέπει να συντριβεί, και αν αυτό απαιτεί σκληρά μέτρα, τότε είμαστε έτοιμοι».

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αιματοχυσία, εάν φυσικά η κατάσταση είναι έτσι όπως περιγράφεται. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα μίας τεράστιας προβοκάτσιας σε εξέλιξη.

Σεργκέι Σόιγκου: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και πιθανός διάδοχος του Βλάντιμιρ Πούτιν | HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ

Η σφαγή των τελευταίων ωρών, ξεκίνησε ως μια μάχη εξουσίας μεταξύ Prigozhin και Του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Shoigu. Στην αρχή της εισβολής ο Σόιγκου και η ομάδα του έκαναν λάθη και ο Πριγκόζιν έγινε ισχυρός επικριτής του Σόιγκου.

Ο Πριγκόζιν κατέγραψε επιτυχία στο Μπαχμούτ με τον Όμιλο Βάγκνερ και άρχισε να παρουσιάζεται ως καλύτερος στρατιωτικός ηγέτης από τον Σόιγκου. Ο Σόιγκου προκάλεσε τότε τον Πριγκόζιν περιορίζοντας τις προμήθειες πυρομαχικών στο Μπαχμούτ με αποτέλεσμα απώλειες του Ομίλου Βάγκνερ και έντονη αντίδραση από τον Πριγκόζιν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο του Prigozhin να επιτίθεται στον Shoigu και στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

Οι παραδόσεις πυρομαχικών αποκαταστάθηκαν και η νίκη στο Μπαχμούτ επιτεύχθηκε, αλλά το ξέσπασμα μέσω βίντεο από τον Πριγκόζιν ήταν πιθανότατα καταστροφικό για αυτόν, επειδή το Κρεμλίνο και οι ανώτεροι πολιτικοί ηγέτες στη Μόσχα τον είδαν ως έναν ανεξέλεγκτο που κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί.

Ο Πριγκόζιν επανήλθε δριμύτερος προβλέποντας μια τεράστια απώλεια για τον ρωσικό Στρατό, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν έτοιμος για την ουκρανική αντεπίθεση. Υποστήριξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι ελλιπώς εξοπλισμένα και κακώς διαχειρίζονται από τον Σόιγκου. Με τον ρωσικό Στρατό όμως να αποκρούει επιτυχώς την ουκρανική αντεπίθεση, ο Πριγκόζιν είχε παίξει το τελευταίο του χαρτί και ο χρόνος του τελείωνε επειδή ο Σόιγκου και οι Στρατηγοί του πέτυχαν μια σημαντική νίκη για το Κρεμλίνο. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις του ισχυρού άνδρα της Βάγκνερ.

Οι ενέργειες του Prigozhin είναι μια πράξη απελπισίας επειδή έχασε τον αγώνα για την εξουσία ενάντια στον Shoigu και πιθανότατα αντιμετωπίζει σοβαρά αντίποινα.

Δυτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Πούτιν. Αυτό είναι ανοησία. Η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία και στον μη δυτικό κόσμο δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος μεταξύ Prigozhin και Shoigu είναι μια ανεπιθύμητη απόσπαση της προσοχής για το Κρεμλίνο και το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η σύλληψη ή η εκτέλεση του Prigozhin.

Υπάρχει όμως πάντα και το ενδεχόμενο – εκ του αποτελέσματος κρίνοντας – ότι πρόκειται για άλλο ένα θέατρο προκειμένου να παρασύρει τους Ουκρανούς σε αντεπιθέσεις, πιστεύοντας ότι υπάρχει διάρρηξη στο ρωσικό μέτωπο. Το είδαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και τους προηγούμενους μήνες με ολέθρια αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο σφοδρή η αντιπαράθεση που οι εξελίξεις δεν θα καθυστερήσουν πολύ και σύντομα θα μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos