Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Οικολογικό Πάρκο του Έλους της Αγυιάς

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Οικολογικό Πάρκο του Έλους της Αγυιάς

Το Οικολογικό Πάρκο του Έλους της Αγυιάς, στην Αχαΐα, επισκέφτηκαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου. Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο των Περιβαλλοντικών Κέντρων του Δήμου, περιβαλλοντολόγο Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων. Μέσα από το πρόγραμμα ενημέρωσης και

Το Οικολογικό Πάρκο του Έλους της Αγυιάς, στην Αχαΐα, επισκέφτηκαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο των Περιβαλλοντικών Κέντρων του Δήμου, περιβαλλοντολόγο Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.

Μέσα από το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε, αναδείχτηκαν τα στοιχεία που συνθέτουν τον σπάνιο και ιδιαίτερο παράκτιο υγροβιότοπο του Έλους (υδρολογία, χλωρίδα, πανίδα κ.α.), γεγονός που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που τα συνόδευαν.Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων που έχουν προγραμματιστεί είναι η ανάδειξη του χώρου, η αύξηση της επισκεψιμότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον σπάνιο και όμορφο αυτό χώρο της πόλης μας. Όσοι ενδιαφέρονται (σχολεία και σύλλογοι) να ξεναγηθούν στο Έλος της Αγυιάς μπορούν να επικοινωνούν στο 2610329071 Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, του Δήμου».

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν